Efter chockflytten – mål direkt i Toronto

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

BUFFALO. John Tavares inledde förstås sin bana i Toronto med ett mål direkt.

Men det var redan etablerade Maple Leafs-ikonen Auston Matthews som satt verklig guldkant på nattens säsongspremiär.

Han avgjorde mot Montreal på övertid – med sitt andra mål i matchen.

– Det var inte så snyggt, men en vinst är en vinst, säger hjälten efter 3-2-segern.

”Happy days are here again”, löd rubrikerna i Toronto-tidningarna efter Börje Salmings NHL-debut för 45 (!) år sedan.

Efter inledningen av det som beskrivits som den mest efterlängtade säsongen i Maple Leafs historia i natt kan de köra dem i repris.

Och då inte enkom för att John Tavares – superstjärnan i Leafs chockade hockeyvärlden genom att signa i somras – debuterade och faktiskt stänkte in ett sylvasst skott på Montreal-keepern Carey Price i slutet av andra perioden.

John Tavares
Foto: TT
John Tavares

Framförallt var det Auston Matthews som visade att det favoritskap den gamla slagpåsen från Kanadas största stad renderats i år de facto är befogat.

Den 21-årige amerikanen – som har en förkärlek för spektakulära säsongspremiärer – prickade först in ett mål i ett ruskigt explosivt powerplay i första perioden och så satte han avgörande 3-2 på övertid.

– Det var inte så snyggt, Montreal kom ut hårt och hade oss på hälarna. De är bättre än folk tror, säger matchvinnaren till TSN.

– Men en vinst är en vinst och vi tar den.

Vill har mer självförtroende

Tavares resonerar på samma sätt.

– Vi spelade inte vår bästa hockey och var inte tillräckligt mycket i deras zon. Men så blir det ofta i början av säsongen. Vi måste uppträda med mer självförtroende i fortsättningen säger han.

Foto: Nathan Denette / TT

Skellefteå-stjärnan Pär Lindholm gjorde, 26 år gammal, sin NHL-debut, spelade drygt 12 minuter och avlossade ett skott på mål.

Noterbart i övrigt är att finländske Jesperi Kotkaniemi med sin debut för Montreal – under vilken han producerade en assist – blev den första född på 2000-talet att delta i professionell amerikansk lagidrott.

Det var också en finländare, Artturi Lehkonen, som i mitten av första perioden gjorde 0-1. Därmed blev han säsongens allra förste målskytt.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!