Niclas Wallin om mardrömmen efter karriären

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Nicklas Wallin
Foto: ANDREAS HILLERGREN / © Bildbyrån
Nicklas Wallin

Han har vunnit Stanley Cup och kom hem till Luleå som en stor stjärna.

Men när Niclas Wallin tvingades sluta med hockeyn sa kroppen ifrån.

– Hela jävla livet vändes upp och ner, säger han till NSD.

Niclas Wallin vill egentligen inte prata om hjärnskakningar. Men det går inte att komma ifrån att det har påverkat honom. Den tidgare stjärnabcken, som vann Stanley Cup med Carolina Hurricanes 2006, tvingades avsluta karriären 2011/2012 på grund av hjärnskakningarna. 

Och de påverkar honom fortfarande. 

Även om Wallin säger att han mår bra i dag är han fortfarande känslig för ljud och ljus. 

– Jag lever ett fullt normalt liv i dag. Allt är inte mörkt. Samtidigt vet man att det där också ledde till att man gick in i väggen. Det önskar jag inte ens min värsta fiende. Det var skitjobbigt, säger han till NSD.

”21 dagar utan sömn”

Det var när han tvingades sluta med hockeyn som smällen kom. 

– Hela jävla livet vändes upp och ner. När du går pension så tar det ju slut en dag. Visst så finns det andra möjligheter, man kan konsulta eller jobba ändå. Men som ishockeyspelare har man varit på en viss nivå och fått en sån träning. Kroppen är van vid att träna mer än att vila. Sen tar det bara slut en dag. Kroppen förändras. Det händer alla idrottsmän och idrottskvinnor, tror jag. Nog finns det de som klarar omställningen galant, säger han. 

När det var som värst hade Wallin stora sömnbesvär.

– Du går och lägger dig på natten. Sen somnar du och sover någon timme. Sen kan du inte somna om. Det känns som att du har sovit hur länge som helst. Men klockan är bara ett på natten. Hur får man bort en sån grej? Det gick 21 dagar för mig utan sömn, säger han. 

Publicerad:

LÄS VIDARE