Glamourmodellen: Är förälskad i trav

Foto: privat

avErik Pettersson, Minimedia

TRAV

Norskan Linni Meister, 25, är glamourmodellen som är mästare på trav.

Nu berättar hon om tävlingen som hon vann, intresset för sporten och hur allt började.

– Min nuvarande sambo tog med mig till Bjerke travbana på vår första dejt, efter det är jag förälskad i trav, säger hon till Trav365.

Foto: privat
Linni Meister, 25.

Den allmänna uppfattningen om en travspelare är en man i övre medelåldern, men glamourmodellen Linni Meister, 25, är travälskaren som skiljer sig ifrån mängden. 25-åringen är en profilerad person i Norge inom modell och tv-branschen. Hon jobbar som modell och har en egen tv-serie. Linni har även varit med i norska Robinson och driver den mest lästa bloggen i grannlandet i väst. Hennes oväntade talang är dock trav. Hon deltog i en V75-tävling på trav24.no, och det slutade med succé. Meningen var att hon skulle tävla i kändismatchen, men när det skulle avgöras visade det sig att hon hade vunnit allt.

– Det gick ut på att vi skulle spela fyra helger i rad och jag fick fem-sex rätt varje gång. Att jag vann allt var oväntat, men jättekul. Herregud, ja!, jublar Linni Meister.

Ensam på V65

Förstapriset i tävlingen var 10 000 kronor norska kronor, men glamourmodellen har tjänat stora pengar på trav innan. Hon blev ensam på V65 och vann en kvarts miljon.

– Då spelade jag en häst som heter Lisi Meister. Det var ingen som trodde på den, men jag spikade bara för att den hette som den hette. Det blev väldigt mycket pengar, säger hon glatt.

Hur kommer det sig att du är intresserad av trav?

– Det startade när jag blev sambo med en kille som är väldigt travintresserad. Han tog med mig till Bjerke på första dejten. Det var lite konstigt tyckte jag, men efter det är jag förälskad i trav. Vi har köpt en egen häst tillsammans.

Hur mycket spelar du?

– Det blir mest på onsdagar och lördagar, när jag har tid. Jag ser väldigt mycket på värmningar, det är så jag kollar ut vilka jag ska spela på. Jag går ofta på skrällar, för man kan inte bara spela på favoriterna, säger Linni Meister.

”Killar överallt...”

Det är mest män som spelar på trav. Men vilka är bäst på det? Killar eller tjejer?

– Jag får nog säga killar, det är inte så många tjejer som intresserar sig, säger hon och fortsätter:

– Men det är kul att vara på travbanan, för det är killar överallt. Och sen kan man vinna pengar, behöver man något mer? Ha ha.

Linni har redan en tv-serie, men öppnar för att jobba inom travet.

– Jag kanske ska starta en tipstelefon. Vi kunde kalla det ”Meister-tips”.

Jobba inom trav-tv då?

– Jag har inte tänkt så mycket på det, men när du säger det så. jag skulle kunna tänka mig att jobba med travet.

”Vill till Solvalla”

Den norska profilen har ännu inte gästat Sverige för att se på trav, men hon och en vän planerar en travresa hit.

– Jag vill till Solvalla. Elitloppet vore kul, säger Linni Meister.