Vann 1,7 miljarder – då blev livet ett kaos

Av: Daniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:

Tvingats fly landet, fått tiggarbrev i massor – nu försöker nätbedragare att blåsa paret på miljoner

Tvingades fly landet Christine och Colin Weir vann Europas största spelvinst på 1,7 miljarder kronor. Sedan dess har de tvingats fly landet och fått tiggarbrev i massor. Nu försöker även internetbedragare att blåsa människor på pengar, genom att uppge att de är det vinnande paret.
Foto: Camelot
Tvingades fly landet Christine och Colin Weir vann Europas största spelvinst på 1,7 miljarder kronor. Sedan dess har de tvingats fly landet och fått tiggarbrev i massor. Nu försöker även internetbedragare att blåsa människor på pengar, genom att uppge att de är det vinnande paret.

De vann Europas största spelvinst genom tiderna på 1,7 miljarder.

Sedan dess har de tvingats fly landet. Nu försöker även bedragare på nätet att blåsa det skotska paret Colin och Christine Weir på miljoner genom falska mejl.

– Detta är uppenbarligen en bluff och dessa mejl ska slängas direkt i papperskorgen, säger en talesperson för lotteriföretaget Camelot.

12 juli vann det skotska paret Colin och Christine Weir, 64 respektive 55 år, 161 miljoner pund, 1,7 miljarder kronor.

Då valde paret, som har två barn, att gå ut med både bild och namn i tidningar i Storbritannien.

Vinsten skulle inte förändra deras liv märkvärt – det trodde i alla fall inte Christine.

Fick tiggarbrev

– Vi är inte några vräkiga människor och vi är inte några kändisar. Vi hoppas nu när vi delat med oss av våra glada nyheter att vi åter ska kunna vara oss själva, sa hon då.

Verkligheten har blivit en helt annan.

Bara några dagar efter att paret trädde fram så började tiggarbreven komma i strid ström. Paret tvingades fly landet med sina barn enligt tidningen The Telegraph. Tiggarbreven bekräftades också av brevbäraren.

”Delade ut en hel hög”

– Jag delade ut en hel hög i dag, men det är många fler som väntar på sortering på postkontoret. De är adresserade enbart till ”The Weirs” och min chef ska ta ett beslut huruvida vi ska dela ut dem över huvud taget, sa parets brevbärare till tidningen.

Och som om inte det vore nog. Nu försöker internetbedragare att blåsa paret på miljoner.

Enligt tidningen Daily Record så har bedragarna skickat ut falska mejl där bedragarna påstår sig vara paret Weir.

I mejlet står det:

”Donerar fem miljoner”

”Mitt namn är Colin Weir från Skottland. Jag och min fru vann 161 653 000 miljoner pund på Euromillion-lotteriet och vi har frivilligt beslutat att donera fem miljoner pund till dig. Om du har fått detta mejl i dag så är du en av de lyckliga vinnarna och allt du behöver göra är att ge oss dina personliga bankuppgifter så vi kan betala ut pengarna till dig”.

På lotteriföretaget Camelot, där vinnarna spelade, så tar man dessa mejl på största allvar. Nu vädjar man till människor som fått mejlen att slänga dem direkt i papperskorgen.

”Kommer undersöka frågan”

– Detta är uppenbarligen en bluff och dessa mejl ska slängas direkt i papperskorgen. Mejlen bör behandlas med yttersta försiktighet och om någon har problem, bör de kontakta polisen, säger en talesperson för Camelot till tidningen och fortsätter:

– Vi tar detta på största allvar, särskilt när bedragare använder vårt namn eller namnen på våra vinnare.

Även polisen tänker titta på ärendet.

– Vi kommer undersöka frågan, säger en taleskvinna från polisen i Strathclyde.

Publicerad: