Fler än du vill veta kissar i poolen

Foto: Thinkstock
Kissigt? Orkar du gå upp ur poolen när du blir kissig? En av fem amerikaner och en av fyra danskar gör det i alla fall inte enligt en ny undersökning.

avLeif-Åke Josefsson

RESA

Nu finns undersökningen som visar hur ofta det kissas i poolen.

Och det är fler än du tror som kör på temat ”kiss i poolen och ha det bra...”

Vill du inte veta mera, sluta läs här!

Det är den brittiska resesajten Travelmatch som gjort uträkningen.

Sajten har kommit fram till att det företas 8,93 miljarder resedygn per år globalt sett.

Eftersom en av fem vuxna amerikaner i en annan undersökning erkänt att de tömt blåsan i swimmingpoolen har Travelmatch använt samma mått.

Om då var femte resenär använder samma kissvanor som jänkarna skulle det motsvara 19 upp till bredden av koncentrerad urin fyllda 50 m-bassänger.

Danskarna kissar ännu mer

Danska Extrabladet har genomfört en läsarenkät på samma tema som den amerikanska. Då visade det sig att danskarna minsann är än värre poolmarodörer än amerikanarna.

Fyra av tio svarade att de slår en drill om inte hver gang de nyttjar en pool så ofta.

I den amerikanska undersökningen visade det sig också att det finns en mycket utbredd misstänksamhet mot nästan alla andra i badet utom just den tillfrågade. Åtta av tio amerikaner tror nämligen att de övriga i badet kissar.

I lugnande syfte ska sägas att urinen i vattnet är steril på grund av att poolerna innehåller klor. Även mikrober i samband med urinvägsinfektioner ska stryka med tack vare kloret.

Men undantag finns. Norska Verdens Gang testade för fyra år sedan 50 pooler på norrmännens mest populära vinterresmål, Gran Canaria.

Då visade det sig att det fanns bakterier i fyra av bassängerna.