Skräckpasset som ska ge Kramer EM-chans

avErik Karlsson

Foto: Erik Simander/TT / TT NYHETSBYRÅN

BERLIN. Han genrepade med ett svenskt rekord.

Sedan dess har Andreas Kramer vässat EM-formen med ett riktigt mardrömspass – som gick bättre än någonsin.

– Det var ett väldigt bra pass, säger han.

Precis som på VM i fjol kommer Andreas Kramer till året stora mästerkap med det perfekta genrepet. För andra året i rad förbättrade han det svenska rekordet på 800 meter vid Karlstad GP.

I år genom att besegra flera vassa kenyaner och vinna loppet på 1.45,03. En tid som gör honom till nionde snabbaste i Europa och han är faktiskt den enda av topplöparna som har sin bästa tid satt i ett lopp som han vann.

– Jaså? Det visste jag faktiskt inte. Men det är klart det är bra för självförtroendet att vinna lopp, speciellt på snabba tider nära ett mästerskap.

Kramer har hållit sig på hemmaplan i Göteborg för att vässa formen. Viktigast i den processen – ett stenhårt intervallpass.

Först en 500 metersintervall där målet var att maxa 400 meter och sedan hålla ytterligare 100 meter följt av ytterligare en 400-metersintervall och ett 300-meterslopp.

”Visar att jag är bättre än vid rekordet”

– Jag kör det här passet en gång om året inför mästerskap, säger Kramer som i år gjorde det bättre än någonsin.

– Det var väldigt bra. Det visar också att jag är bättre än vid senaste tävlingen när jag slog svenskt rekord. Jag passerade 400 meter på 47,1 och fortsatte sedan vidare 100 meter till.

Hur mår man?

– Man känner sig inte så bra just då. Men jag var väldgit nöjd med tiderna, det var min tränare Per Skoog också.

Men trots att han känner sig bättre än någonsin vill han inte prata om finalen. Det återstår både försök och semifinal innan dess.

– Målet är att ta sig till semi och väl där är det final som gäller och i en final vill man prestera. Det är så mycket som kan hända i ett 800-meterslopp, säger Andreas Kramer.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM