Anna, 17: ”Blev chockad och yr”

avOskar Forsberg

Bilden när en jägare sitter ovanpå Anna, 17, och tar stryptag på henne har spridits som en löpeld på internet.

Anna är nu hemma och väldigt ledsen efter händelsen.

– Jag har mått väldigt dåligt sedan dess, säger hon till Aftonbladet.

Anna, 17, och Emma, 19, heter egentligen någonting annat. Aftonbladet har fått tillåtelse av Annas mamma att visa klippet där en jägare tar strypgrepp på hennes dotter. För ett par dagar sedan svallade känslorna över rejält utanför Lisjö säteri i Västmanland.

Konfrontation på p-platsen

Jaktlaget hade tagit med sig en skjuten varg till samlingsplatsen utanför säteriet och djurrättsaktivisterna var på plats vid parkeringen som är privat mark.

Några av dem tog sig in på parkeringsplatsen.

En ung kvinna gick in och blev då konfronterad av några jägare som sa att hon inte fick vara där, eftersom det var privat mark.

– De drog ner henne på marken och försökte ta hennes kamera. Jag sprang jag dit och försökte få loss kameran, men då slängde han ner mig på marken, satte ett knä i magen på mig och tog strypgrepp. Jag blev chockad och yr, säger Anna.

Hur känns det nu? Det var ju ett par dagar sedan det här inträffade.

– Jag har varit ganska chockad och är fortfarande väldigt chockad. Jag har mått väldigt dåligt sedan dess.

Aftonbladet har förgäves sökt jägaren som brottade ner Anna utanför Lisjö säteri för att höra hans version av det inträffade.

Anna, 17, heter egentligen någonting annat. Aftonbladet har fått tillåtelse av Annas mamma att visa klippet där en jägare tar strypgrepp på hennes dotter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jakt

Vargar