Petterströms turmål gav viktig seger

Publicerad:
Uppdaterad:

TT-SPORT

Linköping. 31 matcher - utan en endaste poäng.

Men nu är megatorkan över för Linköpings Pontus Petterström.

Det krävdes en styrning via låret för att få pucken i nät och lägga grunden till 3-1 mot AIK.

– Kanske inte det snyggaste målet i karriären! men vet du vad - det skiter jag i, ler Pontus Petterström.

Han försökte skymma målvakten Viktor Fasth när Magnus Johansson laddade bössan, men förstod först på jumbotronens repris vem som styrde in pucken.

– Jag kände att något träffade mig på baksidan av låret och trodde först att det var en klubba. Klart att det var skönt att äntligen göra mål.

"Ständigt påmind"

Under de 31 första omgångarna blev det ju inte någon ynka poäng för anfallaren som i våras satte tre fullträffar i samma match för Tre Kronor.

– Givetvis har jag tänkt på det en hel del och blir om inte annat ständigt påmind. Det är frustrerande att missa så många chanser som jag gjort. Men jag hoppas att det vänder nu.

Hela Linköping har varit extremt ineffektivt med bara 1,88 mål i snitt per match inför torsdagens viktiga streckmöte mot AIK.

Men när det som bäst behövdes satte Petterström det minst sagt betydelsefulla ledningsmålet.

– Att få stryk mycket påverkar förstås mentalt och det var länge sedan klubben höll till så här långt ned i tabellen under en säsong. Men det finns inget annat än att kriga och det tycker jag vi visade. Vi måste se till att hålla nere våra dåliga perioder i matcherna.

Fler måste leverera

En annan viktig punkt är att fler spelare måste producera - även i tredje- och fjärdekedjan.

– Viktigt för Pontus att äntligen få göra mål och även Kalle Olsson gjorde ju poäng. Fler lirare måste komma i gång, säger assisterande tränaren Magnus Hävelid.

Östgötarna satte både tvåan och trean i power play, genom Jaroslav Hlinka och Mark Hartigan.

Men AIK reducerade genom Richard Gynge och gav aldrig upp. Trots ett mäktigt tryck på slutet kom man inte närmare. Hemmaspelarna offrade sig och täckte många skott.

– Vi vann skotten stort i både andra och tredje perioden, men hade oerhörda problem att göra mål. Vi skulle behöva ta fler poäng på bortaplan, där är resultatet för dåligt, suckar gästernas tränare Roger Melin.

TT

Publicerad: