Han är nästa spelare att lämna Luleå

avLukas Sahlin

”Det fungerade inte socialt”

Foto: Foto: SCANPIX
Lämnar. Efter bara en säsong bryter Mattias Persson kontraktet med Luleå.

Flera stjärnor har redan lämnat laget av samma anledning.

Nu blir Mattias Persson nästa spelare att gå.

Han lämnar Luleå för Malmö.

– Det fungerade inte socialt, säger han.

Sebastian Enterfeldt, Simon Hjalmarsson och Elias Fälth. Alla tre lämnar Luleå efter det korta slutspelet. Samtidigt vill Johan Harju spela utomlands.

Nu blir Mattias Persson näste man att följa spelarnas fotspår.

– Tyvärr har inte det sociala utanför hockeyn fungerat för mig och min sambo – vilket gjort att jag inte kunnat känna den glädje och harmoni som jag önskat, säger han till lagets hemsida.

26-åringen bryter kontraktet med Luleå med omedelbar verkan – och bara timmar efter att det blev klart presenterades Persson som nyförvärv i Malmö.

På isen har det inte gått som väntat. I Troja-Ljungby gjorde han förra säsongen 53 poäng. Nu, en serie högre upp blev det bara 14 i Luleå.

”Inte stora när de kom hit”

Flera starka namn har nu ämnat Luleå – av samma anledning.

– De som lämnar har blivit stora namn i Luleå, de var inte stora när de kom hit. De har blivit etablerade här men har sina naturliga miljöer i södra Sverige. Det är helt och hållet en social fråga, säger sportchefen Lars Bergström och förklarar vidare:

– I Fälths fall var det helt och hållet en social fråga. I Enterfeldt också eftersom flickvännen pluggade i Uppsala och i Hjalmarssons fall också. När man inte finner sin sociala placering drar det dit förr eller senare.

Luleå värvade också en spelare på torsdagen:

Jens Jakobs, 27, forward från Mora som gjorde 49 poäng den gångna säsongen, plockas in för att täcka upp spelarförlusterna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Luleå HF