Formel 1 till Miami 2019

avAnna Andersson

1 av 2 | Foto: Luca Bruno / TT / NTB Scanpix

F1 flyttar till Miami, USA.

Redan nästa år.

– Häftigt, det ser jag fram emot, säger Valtteri Bottas.

I går genomfördes en omröstning i Miami, USA, där staden Miami, Miami-Dade County’s Economic och turistkommittén röstade för att F1 ska köra i staden.

Målet är att racet ska genomföras 2019 - på en bana som går runt American Airlines Arena där NBA-laget Miami Heat spelar, över bron Port Boulevard och sedan tillbaka igen.

– Häftigt, jag ser fram emot det. Jag har sett vissa skisser över banan och det ser bra ut, säger Valtteri Bottas.

Men hans teamkollega Lewis Hamilton, som tillbringar mycket tid i Florida, är inte lika imponerad.

– När jag hörde att det skulle bli ett race i USA kändes det kanon, men när jag såg banan var det mer hm...., sa han när han mötte media inför Spaniens GP.

”Kan bli ett fantastiskt lopp”

Britten gjorde heller ingen hemlighet av att han hoppas att banarkitekterna frågar honom om råd innan de bygger klart banan.

– Det är helt normalt att man frågar golfproffsen innan man bygger en ny golfbana, varför frågar man inte förarna innan man bygger en F1-bana? Jag känner till Miami rätt bra och det finns några andra ställen som hade passat bättre, säger han.

– Miami är en väldigt häftig stad och det kan bli ett fantastiskt lopp, men jag gillar inte tanken på att vi får ett stadslopp som i Valencia, för det var ingen höjdare.

Nu talar det mesta för att det blir en tävling till i USA nästa år, men F1 har inte lämnat något närmare besked om när loppet ska genomföras. Organisationen skriver i ett pressmeddelande att målsättningen är att det ska arrangeras i oktober 2019.

Guiden till F1 2018 - alla lopp, datum, banor och tider

ARTIKELN HANDLAR OM