TV4 i krismöte efter artistens besked inför ”Stjärnornas stjärna”

avMathilde Albinsson

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Linda Pira.

Alla säsongens artister öppnar finalen av ”Stjärnornas stjärna” med ett gemensamt nummer.

Bara timmar före direktsändningen kom beskedet att Linda Pira inte medverkar ikväll – och TV4 tvingas tänka om.

”Jag har lyssnat till mitt inre och det rätta för mig är att inte medverka i kvällens program”, skriver artisten i ett sms till Nöjesbladet.

Ikväll gör Ola Salo och Casper Janebrink upp om titeln ”Stjärnornas stjärna” i TV4-programmet med samma namn.

I finalen framför även de artister som slagits ut under tävlingens gång ett gemensamt nummer.

Men bara timmar före livesändningen kom beskedet att Linda Pira inte medverkar ikväll.

”Linda Pira kommer ej delta ikväll på grund av familjeskäl, mer än så kan jag inte säga”, skriver Frida Skogh, presskontakt för programmet.

Därmed måste produktionen blixtsnabbt ändra om i programmet.

”Alla säsongens artister deltar i ett stort inledningsnummer i kvällens ’Stjärnornas stjärna’. Men vi fick just bekräftat att Linda Pira inte kommer dyka upp till direktsändningen. Vi sitter just nu i krismöte och försöker lösa situationen. Inledningsnumret är verkligen minutiöst förberett med dansare, musiker, ljud och ljus. Så när en artist plötsligt försvinner orsakar det problem i produktionen”, skriver Hans Abrahamsson, exekutive producent för ”Stjärnornas stjärna”, i ett sms.

”Har inte löst problemet”

Bara timmar före sändningen var det fortfarande oklart hur numret skulle bli.

”Vi har inte löst problemen ännu, så vi kommer behöva jobba på det här in i det sista innan sändningen startar klockan 20.00”, skriver Hans Abrahamsson.

Linda Pira drabbades av sjukdomsfall i familjen tidigt i programserien och tvingades hastigt lämna Sverige strax efter det andra avsnittet av ”Stjärnornas stjärna”.

Det var länge osäkert om hon skulle kunna medverka i kommande program, men landade i sista stund på svensk mark på långfredagen för att kasta sig in i tävlingen på lördagen igen.

Det blev också hennes sista insats i ”Stjärnornas stjärna”. Samma kväll röstades hon ut. Hon berättade för Nöjesbladet då att hon på påskdagen återigen skulle sätta sig på ett plan för att fortsätta vara med sina nära och kära.

”Det rätta för mig är att inte medverka”

Linda Pira hälsar i ett sms via TV4:

”Det är tråkigt att inte vara med såklart, jag hade velat visa mitt stöd för Casper och Ola. Men jag har lyssnat till mitt inre och det rätta för mig är att inte medverka i kvällens program.”

Produktionen löste numret genom att filma dansarna under det segment som skulle ha varit Linda Piras och låta en körmedlem sjunga ”Let’s get loud” med Jennifer Lopez.

ARTIKELN HANDLAR OM