Så agerar TV4 – efter tittarraset för ”Så mycket bättre”

avJakob Meijer

1 av 3 | Foto: Robin Lorentz Allard
Alla artister utom Stor på trappan för fotografering.

GOTLAND. Förra året svek tittarna ”Så mycket bättre”.

Nu agerar TV4 inför årets säsong.

– Problemet är att få folk att intressera sig mer för de artister som är lite yngre, säger Martin Nygren, exekutiv producent för ”Så mycket bättre”.

”Så mycket bättre” har varit TV4:s givna succé i hösttablån. Men fjolårets säsong föll inte alla tittare i smaken.

När säsongen summerades visade det sig också att den genomsnittliga tittarsiffran på drygt 1,4 miljoner var den sämsta sedan premiäråret 2010.

Martin Nygren, exekutiv producent för ”Så mycket bättre”, menar att de inte vill låta tittarsiffrorna styra innehållet allt för mycket. Han medger dock att man inför årets säsong tänker prova nya grepp.

– Vi hade väldigt varierande siffror förra året. De mer etablerade artisterna som Uno (Svenningsson) och Kikki (Danielsson) drog fortfarande väldigt bra. Problemet är att få folk att intressera sig mer för dem som är lite yngre, och kanske inte är lika stora folkhemsartister. Det har vi försökt att se över litegrann, säger Martin Nygren.

Ges mer utrymme

Tittarna kommer fortfarande känna igen sig. Men TV4 kommer inte vara lika hårda med att varje program styrs och kretsar kring en person.

– Vi gör lite förändringar ändå för att försöka få programmet att inte handla så mycket om en specifik person, en specifik dag. Utan vi försöker berätta lite längre historier som löper under hela veckan här nere så man får ett innehåll som rinner över från den ena episoden till den andra, säger Martin Nygren.

Han förklarar att artisterna kommer få mer utrymme till att göra det de vill och vad de känner för.

Hoppas på en ny säsong

Huruvida det blir en ny säsong är för tidigt att säga, enligt Martin Nygren.

– Det tror jag väl och hoppas, absolut. Jag tror mycket på det här fortfarande. Sen kommer det alltid gå upp och ner litegrann, säsong för säsong. Vi gör småjusteringar för att ändå kunna förnya oss. Det är inte helt lätt när man jobbar med en sån succé som det ändå har varit, att bara göra om huller om buller. Så vi gör finjusteringar.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4