Vann VM-etappen – trodde han var tvåa

Mathias tolkade resultatet fel: ”Skit också...”

avTrav365

Foto: PRIVAT
Mathias Munther från Lycksele.

En livsmedelshandlare i Lycksele kan bli bäst i världen på V75.

Mathias Munther vann den fjärde etappen i tippartävlingen ”VM i V75” och är nu klar för finalen med en kvarts miljon i förstapris.

I stadsdelen Norrmalm i Lycksele i Västerbotten har Mathias Munther en livsmedelsbutik.

För fem år sedan fick man en spelhörna till butiken och det är ungefär så långt tillbaka i tiden som 45-åringens travintresse sträcker sig.

– Visst var man en del på Lyckseletravet och så i ungdomens dagar men det var när vi blev ATG-ombud som jag började bli mer insatt. Det är jag som gör andelsspelet bland annat, säger Mathias Munther, som driver Ica Nära Norrmalm i Lycksele.

Under lördagskvällen fick Mathias anledning att öppna en flaska champagne tillsammans med sin sambo.

ATG:s vinnarombudsman Hans G Lindskog ringde då och berättade att han hade vunnit den fjärde etappen av totalt sex i tävlingen och var klar för finalhelgen i Stockholm lördagen 10 november.

– Jag hade faktiskt varit inne på tävlingssidan och kollat före Hans G ringde och tänkte att skit också… eftersom jag tolkade det som att jag bara var tvåa i etappen. Men det här var kul och spännande naturligtvis, säger Mathias Munther.

168 spelare i tävlingen hade sju rätt i lördagens omgång, där sju rätt delade ut 4 437 kronor. Två av dem hade spikat Mellby Entre i avdelning två och fick högsta spikoddset 12.04 på vinnarspelet. Mathias Munther låg bäst till i sammandraget vilket avgjorde till västerbottningens fördel.

Vinnaren tar hem 250 000 kronor

Jesper Arfvidsson i Lund leder tävlingen på 21 rätt. De nio personerna som är bäst i sammandraget efter sex omgångar är tillsammans med etappvinnarna klara för semifinal och final i Stockholm lördagen 10 november.

Personen som slutligen blir världsmästare vinner 250 000 kronor. Andrapriset är 75 000 och tredjepriset 50 000.


MIKAEL WIKNER/KANAL75

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Lycksele

ATG