”Går emot oss i varje jäkla situation”

Av: Sara Bratell

Publicerad:
Uppdaterad:

Norrköpings tränare Jan Andersson åkte upp på läktaren efter vilda protester i matchen mot Elfsborg

Norrköpings tränare Janne Andersson visades upp på läktaren.
Foto: BILDBYRÅN
Norrköpings tränare Janne Andersson visades upp på läktaren.

Efter en straffsituation där Norrköpings Andreas Johansson först blir varnad och minuten senare lyckas snacka till sig ytterligare ett gult kort får Janne Andersson nog.

Våldsamma protester gjorde att Norrköpingstränaren åkte upp på läktaren.

– Det går emot oss i varenda jäkla situation, säger Andersson.

Foto: BILDBYRÅN

Dryga timmen in i matchen blåste domare Martin Hansson både varning och straff efter att Norrköpings Andreas Johansson hållit fast Elfsborgs Jon Jönsson i straffområdet. Inte ens minuten senare snackar sedan lapkapten Johansson till sig ytterligare ett gult kort och blir utvisad. Efter vilda protester av Norrköpings tränare Jan Andersson tvingas även han bort från planen och fick se sista halvtimmen från läktaren.

"Dödsillar där ute"

– Det var väldigt mycket frisparkar till deras favör, det går emot oss i varenda jäkla situation. Gult kort i första situationen kan jag inte säga så mycket om, mer än att jag tycker att spelarna håller i varandra vid varje hörna och frispark. Men jag blir mer upprörd när han blir utvisad än själva straffsituationen. Enligt honom själv diskuterar han sansat men får ändå ett gult. Det mesta går emot oss, säger Andersson till C More.

Angående att han är avstängd nästa match svarar han:

– Om man inte engagerar sig ska man sluta. Om man inte hade känslor hade det varit dödsillar som sitter där ute, det hade ingen tyckt varit roligt. Jag är inte alltid stolt i efterhand, men i dag står jag för det jag gör.

Elfsborg övertygade

Men det var aldrig något snack om saken. Elfsborg kontrollerade bollinnehavet från första stund och även om Norrköping hade ett par kontringslägen i början av matchen så blev det aldrig riktigt farligt. Johan Larsson inledde målskyttet med ett kanonskott efter ett väggspel med Stefan Ishizaki och därefter rullade det bara på.

– Jag försökte få ned den och träffa rent på vristen, jag kände att den skulle bli farlig, säger Larsson till C More.

Matchen slutade 4-1 till Elfsborg efter ytterligare mål av Jon Jönsson, Lasse Nilsson och Niklas Hult. Christopher Nilsson Telo reducerade sedan för Norrköping i den 78:e minuten.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN