Skandalprofilen frias: ”Tror inte på våld...”

avMichal Wolski, Minimedia

Polisen lägger ner utredning om misshandel

Pokerstjärna, skandalomsusad och anklagad för misshandel på en nattklubb.

Nu frias Dan Bilzerian från misstanken att han sparkat en fotomodell i ansiktet – detta trots en mobilfilm som sägs visa händelsen.

– Jag tror inte på våld mot kvinnor, säger han till tidningen People.

Foto: Foto: Instagram
Dan Bilzerian.

I december hamnade Dan Bilzerian, som påstås ha spelat in motsvarande 342 miljoner kronor på poker, hamnade i bråk på en kändistät nattklubb i Miami. Ett mobilklipp påstods visa hur han klev fram till scenkanten på klubben och sparkade en fotomodell i ansiktet, som tvingades uppsöka vård.

Hon polisanmälde senare Bilzerian, som hela tiden nekat till anklagelserna, för misshandel. Efter en längre tids utredning lägger polisen nu ner fallet.

– De gjorde en fullständig utredning, de fick tag på klubbens övervakningsfilmer, som är mycket bättre och tydligare än den handhållna videon som lades ut på nätet. Och den visar att jag inte sparkade någon, säger han till tidningen.

Erkände sig skyldig

Beskedet kommer säkerligen som en lättnad för Bilzerian, som hade ett tuff slut på fjolåret. Utöver anklagelsen om misshandel greps han av Las Vegas-polisen, anklagad för att ha försökt smuggla ombord sprängämnen på sin privatjet.

Dessförinnan hade han provskjutit med raketgevär i öknen, vilket orsakade en större brand.

Flygplats-incidenten togs aldrig upp i domstol – däremot erkände sig Bilzerian skyldig till branden och tvingades betala motsvarande 174 000 kronor i böter för att slippa åtal.

– Jag tycker det var rätt. Jag lämnade branden utan tillsyn. Det erkänner jag. Men det är över nu, och jag är redo att gå vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker