Tionde årssegern – för segermaskinen

avNils Larsson

Foto: David Schreiner / TR BILD
Global Withdrawl vann E3 Revanschen med Erik Adielsson.

Global Withdrawl tog hem E3 Revanschen och 150 000 kronor.

Dessutom blev han Sveriges segerrikaste varmblod då det var hans tionde årsseger.

– Det är en otroligt läcker häst att köra, sa Erik Adielsson efter loppet.

Onsdagens V86-omgång som var kryddad med jackpott avgjordes på Solvalla och Bergsåker.

Svante Båth-tränade Global Withdrawl levde upp till spelarnas förväntningar då han levererade som omgångens största favorit, spelad på 81 procent.

”Tappar aktionen”

I V86-3 på Bergsåker, tillika E3 Revanschen, sände Erik Adielsson sin häst direkt till ledningen och därifrån blev det en väldigt enkel seger.

Men det blev lite kritiskt mitt på upploppet då han tappade travet några steg.

– Helt plötsligt tappar hästen aktionen och det är inte långt ifrån, det var bra nära, sa experten Sandra Svensson i TV12.

”Längtar tills jag får köra nästa gång”

Som tur var så hittade han stilen igen och det blev en säker vinst. En seger som dessutom innebar att han är Sveriges segerrikaste varmblod 2018, med sina tio årssegrar.

– Jag ville gärna ge honom ett snällt lopp, dels då gick han med lite grepp i skorna idag och även för att det är skönt avsluta säsongen med ett lugnt och fint lopp. Han tappade rytmen rejält 150 meter kvar men han har en ruskigt fin teknik och vann med mycket krafter kvar. Det är en otroligt läcker häst att köra och jag längtar redan på tills jag får köra honom nästa gång, sa Erik Adielsson i TV12 efter loppet.

Trippel för Svante Båth

Svante Båth som inför kvällens tävlingar trodde allra mest på Global Withdrawl hade en riktigt bra kväll. Det blev seger även för Global Wizard och Global Unlimited och Båth kunde räkna in ett äkta hattrick på V86.

Låg utdelning på V86

Då flera av favoriterna höll för trycket på V86 ikväll så blev utdelningen på 8 rätt relativt blygsamma 3 216 kronor och på sex rätt blev det jackpott.

Se E3-revanschen igen! (Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM

V86