Berglind gjorde comeback i SDHL efter tragedin

avFredrik Jönsson

Foto: BILDBYRÅN

Modo tog nionde raka vinsten mot Djurgården.

Sarah Berglind var tillbaka mellan stolparna efter timeouten.

– Hockeyn betyder mycket för mig. Det blir som en flykt i sig. En viktigt del i livet, säger Berglind.

För en dryg vecka sedan pratade Sarah Berglind om familjetragedin. Brodern Jens hade avlidit i en arbetsplatsolycka. Tragedin gjorde att hockeykarriären lades åt sidan i en dryg månad.

– Det går inte att sätta ord på känslorna, det går inte att beskriva hur fruktansvärt ont det gör. Samtidigt är det svårt att ta in och förstå vad som har hänt, jag går egentligen bara och väntar på att få vakna upp. Det känns fortfarande lika overkligt och ofattbart, vilket jag tror vi alla känner. Därför är jag evigt tacksam för alla vänner och jobbkollegor som ger en stunder där jag får chansen att skratta och känna glädje, vilket är oerhört viktigt och det behövs för att komma vidare, sa hon till Hockeysverige.

”Det är det livet man lever”

På fredagskvällen var Berglind tillbaka mellan stolparna för Modo. Laget bortabesegrade Djurgården med 6–2.

– Det var kul att spela, jag tycker att vi gjorde en bra match allihopa. Det är kul att vara tillbaka, särskilt med en vinst, säger Berglind till Sportbladet.

Skönt att komma tillbaka till hockeyn igen?

– Ja, det blir så. Det är det livet man lever, man måste tillbaka till det. Hockeyn betyder mycket för mig, man vill komma tillbaka till någorlunda vardag igen. Det är en viktig del i livet. Det blir som en flykt i sig.

– När man är där så är det full fokus på ishockeyn. Det är skönt att ha träningarna också. På matcher och träningar blir det full fokus på det.

Nionde raka vinsten

Segern mot Djurgården var Modos nionde raka.

– Jag tycker att helheten var bra. Det var lite slarv, framför allt i egen zon. Men vi skapade bra chanser och det är kul att vi sätter dit några puckar också, säger Berglind.

Nöjd med din egen insats?

– Jag tycker det kändes bra. Jag kommer in mer och mer i matchen. Det var avslappnat, roligt att spela igen.

Hon har tidigare sagt att hon tar det ”dag för dag”. Men planen nu är att köra vidare.

– Som det är just nu så tränar jag på precis som vanligt, säger Berglind.

ARTIKELN HANDLAR OM