”Brevet från Real kom från ingenstans”

Chockade Sunderlands 23-åring: Ett lyft

Publicerad:
Foto: Scott Heppell / AP TT NYHETSBYR N

FOTBOLL

Duncan Watmore är knappast fotbollens mest välkända spelare.

Men ibland är fotbollsvärlden både liten och värmande vacker.

– Det är en helt otrolig gest, säger Duncans pappa Ian till BBC om brevet från Real Madrid.

I september gjorde Duncan Watmore comeback för sitt Sunderland mot Preston i engelska andraligan Championship efter tio månaders skadefrånvaro. Men redan sex matcher senare var olyckan framme igen mot Millwall den 18 november.

Hälsning från Real Madrid

Nu räknar klubben men nästan ett års ny rehabilitering för 23-åringen som ådragit sig en allvarlig knäskada. Men återhämtningen har i alla fall börjat med en rejäl energiskjuts.

När Duncan Watmore kom till träningsanläggningen på tisdagen låg ett brev och väntade på honom. Det var signerat av Real Madrid-legendaren Emilio Butragueno och innehöll en hälsning från Real Madrids ledning med en önskan om en smidig och snabb rehabilitering för engelsmannen.

”Kom från ingenstans”

– Om han hade varit en världskänd spelare hade du kanske kunnat förvänta dig det men det här kom från ingenstans. Det är en helt otrolig gest, säger Duncans pappa Ian till BBC.

– Brevet har verkligen gett Duncan ett lyft. Han skickade bilden till mig på WhatsApp när han lämnade träningsanläggningen och jag frågade om jag fick lägga ut det på Twitter. Reaktionerna har verkligen varit fantastiska.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.