Monstren avslöjade

NÖJE

Så här ser stjärnorna ut bakom maskerna

Här är Lordi – utan mask.

Nöjesliv kan i dag visa det hur det finska monstret Mr Lordi ser ut på riktigt.

Hans namn är Tomi Putaansuu.

utan mask Här är bilderna hela Europa vill se dagen efter Lordis sensationsseger. Till höger: Mr Lordi själv. På riktigt heter han Tomi Putaansuu. Ovan: Aftonbladet.se:s fotograf lyckades ta denna bild på två av medlemmarna ur monsterbandet.

Den hemliga finska gruppen ställer aldrig upp på bild utan sina masker.

Under schlagerveckan i Aten har de till och med setts vid poolen i sina varma kostymer.

Kritik i Finland

Men i mars i år publicerade den finska veckotidningen Katso en bild tagen av Mr Lordi himself – Tomi Putaansuu, sångare och låtskrivare i monstergruppen.

Bilden är förmodligen tagen 2002.

Publiceringen väckte stor uppståndelse och Lordi själva ansåg att tidningen förstörde en image det tagit dem tio år att bygga upp.

Lordi har väckt starka känslor ända sedan de blev utvalada att representera Finland i Aten. Gruppen fick utstå stark kritik och anklagas av vissa för satanism.

”Stoppa monstren”

Även i Finland har ett flertal präster och andra religiösa ledare skrivit till president Tarja Halonen och bett henne hindra Lordi från att tävla.

– Vi har några ateister och några kristna i bandet. Inga satanister. Människor dömer på utseende, men vem har egentligen sett djävulen. Vem kan säga att vi ser ut som honom? säger Tomi Putaansuu.

Carina Bergfeldt