Raderade sociala medier: ”Skrivit väldigt hatiska saker”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Jonathan Dahléns övergång från Vancouver till San Jose har fått mycket uppmärksamhet.

Den svenske hockeytalangen har nu varit tvungen att stänga ner sina sociala medier.

– De har skrivit väldigt hatiska saker, så jag valde att ta bort både twitter och Instagram, säger den 21-årige forwarden till Hockeynews.

Det har skrivits mycket om Jonathan Dahléns trejd mellan NHL-klubbarna Vancouver Canucks till San Jose Sharks, en flytt 160 mil söderut längs Nordamerikas västkust.

Bland annat för att han separerades med Elias Pettersson, den tidigare radarpartnern i Timrå.

Canucks general manager Jim Benning och Jonathan Dahlén har haft delade meningar i media om vilken part det var som drev klubbytet.

– Jag har fått lite för mycket oförtjänt skit från en del håll där (farmarklubben Utica Comets). Jag har egentligen bara sagt hela tiden att jag vill spela här, förtjäna speltiden i AHL och må bra helt enkelt – agenten har förmedlat det vidare och till slut ledsnade väl klubben ur på att jag inte mådde så bra och då valde de väl att trejda mig, säger Jonathan Dahlén till Sundsvalls Tidning.

Även 24-årige succérookien Andreas Johnsson i Toronto Maple Leafs har uttalat sig om de yngre spelarnas tålamod.

– Det är många andra som jag ser, som begär trejder i stället – som Jonathan Dahlén exempelvis, jag menar ”hur gammal är du?”, 19-20 år och ska kräva speltid. När du är 30 år och har spelat i ligan i tio år – då har du gjort en del grejer, då kan du kräva speltid, säger Andreas Johnsson till Norran.

Elias Pettersson och Jonathan Dahlén tillsammans i Vancouver.
Foto: TT
Elias Pettersson och Jonathan Dahlén tillsammans i Vancouver.

Jobbiga meddelanden

Efter alla spekulationer, diskussioner och rykten har Jonathan Dahlén valt att stänga ner sina konton på sociala medier efter hatiska meddelanden från Vancouver Canucks-fans.

– Jag har inte gjort så många intervjuer, jag tycker att det har varit jobbigt att få meddelanden från Vancouver-fans. De har skrivit väldigt hatiska meddelanden och det slutade med att jag tog bort både twitter och Instagram, jag har försökt hålla mig lite i skymundan nu och fokuserat på att försöka må lite bättre, säger Jonathan Dahlén till Hockeynews.

För sajten utvecklar han också hur situationen i Utica Comets i delstaten New York såg ut.

– Det är fantastiska lagkamrater och kaptener i laget, killarna är underbara men det är sättet de försöker utveckla unga spelare på – det har gett motsatt effekt på mig och det känns som jag blivit nedtrampad snarare än upplyft. I stället för att bli en bättre hockeyspelare har det gått i motsatt riktning, jag har inte kunnat göra någonting offensivt utan att vara rädd för att bli bänkad om jag gör ett misstag, säger han.

Med 15 mål och 14 assists på 50 matcher var Jonathan Dahlén bästa rookie i Utica Comets och klubben ligger på övre halvan i north division.

Nu spelar Jonathan Dahlén I Sharks farmarklubb San Jose Barracuda i AHL.

Han har tilldelats tröjnummer 22, samma som pappa Ulf Dahlén i organisationen.

På tre matcher har det blivit tre assists – San Jose Barracuda ligger tvåa i pacific division.

Publicerad:

LÄS VIDARE