”Det är en bana som borde passa vår bil”

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Motorstrul för Ericsson – hoppas ändå på revansch

Sauber får vänta på en uppdatering av motorn.

Ändå hoppas Marcus Ericsson på revansch i helgen.

– Det är en bana som borde passa vår bil, säger han.

Sauber inledde säsongen strålande, Marcus Ericsson tog poäng i två lopp, men efter omstarten i Europa har det gått sämre. Han tog inga poäng varken i Spanien eller i Monaco, men till helgens F1-lopp i Kanada hoppas han på att vara tillbaka och slåss om en plats bland de tio bästa.

– Jag ser fram emot Kanadas GP, säger han.

– Jag tycker väldigt mycket om den banan, det är en kombination av stadsbana och racerbana. Dessutom är det ett traditionellt lopp med mycket historia. Det är också en bana som borde passa vår bil, eftersom vi kommer upp i en hög hastighet i slutet av rakorna så kan det vara en fördel för oss att det är så många rakor.

”Kanske måste vänta...”

Ferrari som också levererar motorer till Sauber, kommer med en ny uppdatering av sin powerunit för att återigen kunna utmana Mercedes i kampen om segern, men Sauber får inte ta del av den. Marcus Ericssons team lär får vänta till slutet av augusti innan det får ta den av den nya motorn.

– Kanske måste vi vänta till Belgiens GP, säger Saubers Felipe Nasr till motorsportmagazin.

– Vi har samma version av motorn som vi har använt oss av hela året och jag använder mig av samma powerunit som i Monaco. Planen är att vi ska ha den nya poweruniten på Spa.

Publicerad: