51-åringen överklagar häktning – ska ha varit flera mil från brottsplatsen

avJamshid Jamshidi, Maja K Nilsson, Staffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mannen som misstänks ha mördat sin fru och tre barn har överklagat häktningen.

51-åringen säger sig ha varit flera mil från brottsplatsen – vilket enligt överklagan har bekräftats av flera oberoende vittnen som hörts av polisen.

– Han har varit på sin arbetsplats, säger mannens försvarare Poly Jensell.

1 av 4
Mannen häktades under lördagen.

En kvinna och ett barn hittades i torsdags döda efter en lägenhetsbrand i stadsdelen Gårdsten i Angered i norra Göteborg. Ytterligare två barn som hittades i lägenheten dog i ambulansen respektive på sjukhuset.

Polisen kom fram till att personerna utsatts för våld och inledde en förundersökning om mord. Enligt uppgifter till Aftonbladet hade flera av personerna skärsår på halsen.

”Kan redogöra för vad han gjort”

I lördags häktades en 51-årig man på sannolika skäl misstänkt för fyra fall av mord. Mannen, som var gift med kvinnan och far till barnen, har genom sin försvarare på måndagen överklagat beslutet till hovrätten.

– Som jag sa redan i lördags tycker jag att tingsrätten gjort en felaktig bedömning av den bevisning som åklagaren i det här skedet har lagt fram. Därför tycker jag att det finns anledning för hovrätten att pröva det här, säger mannens försvarare Poly Jensell.

I överklagan skriver hon att den 51-årige mannen vid tidpunkten för gärningarna befann sig två till tre mil från brottsplatsen: ”Dessa uppgifter bekräftas av flera av varandra oberoende vittnen som är hörda av polis.”

– Min klient har hela tiden sagt att han ställer sig helt oförstående till både händelserna och de oerhört allvarliga anklagelserna. Han kan redogöra för vad han har gjort och det finns uppgifter som styrker det. I nuläget vet vi egentligen ingenting om vad som hänt, då är det viktigt att hovrätten får pröva det här, säger Poly Jensell.

Påträffades nära lägenheten

51-åringen påträffades av polis i närheten av den brinnande lägenheten, men enligt överklagan finns det inte några bevis som knyter honom till brottsplatsen den tid då morden skulle ha begåtts.

– Han har varit på sin arbetsplats. Det har han sagt. Sedan blev han uppringd och man bad honom att snabbt ta sig hem, säger Poly Jensell. 

Hon anser att rätten omedelbart borde försätta mannen på fri fot.

– Nu får vi se om hovrätten delar vår uppfattning eller om den delar tingsrättens uppfattning.

Aftonbladet har sökt Helena Treiberg Claeson som är åklagare i ärendet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM