Rinne: ’Jag har glömt torsdagen’

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Foto: Per Bjurman
Pekka Rinne mötte pressen inför sjätte finalen.

NASHVILLE. Det hänger på Pekka.

Han måste studsa tillbaka efter knocken i Pittsburgh senast och göra en av sitt livs matcher – annars är sagan om Nashvilles magiska hockeyvår över i natt.

– Jag har glömt det som hände i torsdags och är nu redo att göra allt som står i min makt för att vi ska vinna, säger den finländske målvaktsjätten inför karriärens största ögonblick.

Pittsburgh Penguins har ju slagläge i Stanley Cup-finalen och kan bli mästare i Bridgestone Arena i natt. 

”No way, inte här”, lyder den samlade repliken från Nashville Predators.

De är fast beslutna att slå tillbaka och tvinga fram en sjunde, direkt avgörande rond natten till torsdag.

Men då krävs att ”the last line of defense” – målvakten Pekka Rinne – håller ihop på ett annat sätt än senast.

Han var femstjärnig i de två två matcherna i Nashville förra helgen, men blev utbytt efter efter tre insläppta i första perioden i Pittsburgh – där han överhuvudtaget haft jobbigt under finalen – i torsdags.

”Är lite skillnad”

Historia, meddelar han.

– Det är lite skillnad på grundserie och slutspel. Då grubblar man på vad som gått fel efter en match som den i torsdags. Nu är man arg ett tag, sedan går man vidare, säger han när den 34-årige bjässen från Kempele när han möter media i Bridgestone Arena dagen innan den största match han någonsin spelat.

Han fortsätter:

– Jag tror att schemat hjälper just nu också, vi har haft två lediga dagar att återhämta oss och börja fokusera på det som kommer istället för det som varit. Visst, de spöade oss ordentligt i femte matchen, men nu har vi glömt det och jag och alla andra i laget är redo att göra allt som står i vår makt för att vinna. Det handlar bara om en enda match...

”Alltid otrolig”

Lagkamraterna har också fortsatt fullt förtroende för sin ”Peksi”

– Ja absolut. Jag tycker överhuvudtaget inte det är någon skillnad på Pekka borta och hemma. Han är alltid en otrolig målvakt, säger Viktor Arvidsson.

– De gånger det inte gått bra i den här serien beror det på att vi inte spelat tillräckligt bra framför honom. Som senast. Vi slarvade och gav dem alldeles för många lägen. Det var två-mot-en och tre-mot-en hela tiden. Så kan vi inte spela och tro att Pekka ska vara något slags frälsare. Vi måste visa mer respekt.

Filip Forsberg är inne på samma linje.

– Alla såg ju hur han spelade här i de tidigare matcherna. Jag är inte det minsta orolig, det ska bara bli kul att spela framför honom igen, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM