Robert Pattinsons stjärnglans har falnat – han tycks gilla det

avJan-Olov Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: AP
Robert Pattinson.

CANNES. ”Twilight”-filmerna gjorde honom världsberömd.

Nu har stjärnglansen falnat för Robert Pattinson, 31.

När nya filmen ”Good times”, som tävlar om Guldpalmen, spelades in på New Yorks gator, kände inte en människa igen honom. Och han verkar inte ett dugg missbelåten med det.

Det var en gång en skådespelare som var snudd på störst i världen.

Åren 2008-2012 spelade Robert Pattinson vampyren Edward Cullen i fem ”Twilight”-filmer efter Stephenie Meyers populära ungdomsböcker. Det blev braksuccé.

Han utsågs till sexigast, coolast, rikast och allt möjligt annat i världen. Inte blev intresset mindre när det avslöjades att han och motspelerskan i filmerna, Kristen Stewart, var ett par även på riktigt.

Bröt efter vänsterprasslet

Romansen fick ett abrupt slut när hon under en filminspelning vänsterprasslade med den gifta regissören Rupert Sanders. Robert Pattinson bröt omedelbart förlovningen.

Hennes karriär har fortsatt vara på topp. I fjol var hon med i två filmer i Cannes, Woody Allens ”Café Society” och Olivier Assayas ”Personal shopper”. I år har hon också varit här med en egen kortfilm. Hon har också blivit flitigt omskriven för sina romanser, med både män och kvinnor.

Robert Pattinson har jobbat på mer i skymundan. Haft tre filmer i Cannes under senare år. Fått beröm för sina prestationer, men filmerna har floppat.

Hans förhållande med brittiska sångerskan FKA Twigs har inte varit lika omskrivet som det med Stewart.

Flyttade till New York

Bröderna Josh och Benny Safdies ”Good times”, som skildrar en småbrottslings struliga liv under ett dygn i New York, känns inte heller som någon gjuten publiksuccé. Men Pattinson är nöjd med filmen.

– Jag såg en tidigare film av bröderna, tog kontakt och sa att jag är med i vad ni än gör.

– Jag flyttade till New York och bodde granne med Josh i två månader, för att få in den rätta New York-känslan i kroppen.

Det enda som oroade honom var att mycket av filmen skulle spelas in på New Yorks gator. Skulle han åter få en hel drös paparazzifotografer hängande efter honom?

– Vi spelade in lite i gerillastil, dök plötsligt bara upp på vanliga platser och började filmade. Ibland var det mycket folk precis i närheten. Och ingen, absolut ingen, kände igen mig, sa han på presskonferensen.

Sedan verkade han väldigt nöjd med att filmens båda regissörer skötte snacket resten av tiden…

Publicerad: