”Detta går inte längre, jag behöver hjälp”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Jamie McDonald / Getty Images Europe

FOTBOLL

För fem år sedan började Jesper Grönkjaers kamp mot ångest och depression.

När det var som värst blev han inlagd på psykiatrisk avdelning.

– Det var det bästa beslutet jag kunde fatta, säger den förre detta fotbollspelaren till TV2:s Go Aften Live.

Under 2016 började Jesper Grönkjaer känna av en ökad trötthet. Det var början på en lång kamp mot ångest, depression och utmattning.

– De första små symtomen, som jag själv inte ens märkte, började med ett våldsamt utslag på halsen, vilket var ett herpesutbrott, och vattkoppor, jag fick lite håravfall och jag hade svårt att hålla ordning på jobbet, säger den före detta fotbollspelaren och TV-profilen till TV2:s Go Aften Live, enligt Ekstrabladet.

Ett år senare hade det blivit än värre för Grönkjaer, och han började äta antidepressiv medicin, men det räckte inte.

– Tyvärr fungerar pillret du tar först efter två eller tre veckor, och det är inte så att när du tar det lyfter det dig omedelbart. I början ökar biverkningarna, och det var ett problem för mig, berättar han.

”Detta går inte längre”

Han behövde mer hjälp för att ta sig ur mörkret han befann sig i.

– Jag var tvungen att säga till min fru: Detta går inte längre. Jag behöver hjälp! Det var det bästa beslutet jag kunde fatta, för i dag sitter jag här och är frisk. Men jag kan få det igen, säger dansken.

Han bad sin fru köra honom till den psykiatriska avdelningen i Risshov, och blev inlagd. I dag är han väldigt glad att han gjorde det, och mår nu mycket bättre.

I måndags tog han det sista av sin antidepressiva medicin, och delade med sig av det på Twitter.

”Sista pillret uppätet, 3 3/4 år efter det första... Förhoppningsvis! Du har varit ett bra stöd, trots dina biverkningar, när ångest och depression tog över”, skriver han.

Grönkjaer var en av Danmarks största fotbollspelare, och spelade i landslaget mellan 1999 och 2010, där han ofta var kapten. Han spelade för flera europeiska storklubbar, såsom Ajax, Chelsea och Atletico Madrid.

Foto: Clive Rose / Getty Images Europe
Foto: LUCA BRUNO / AP
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN