Brobergs superkvart bakom skrällseger – avgjorde i 94:e minuten

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Fyra mål på mindre än en kvart.

Det startade Brobergs vändning mot AIK – och har nu allt i egna händer i sista omgången.

– Vi var ganska uträknade i första, men vi går in och tror på det, säger Magnus Fryklund.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


AIK hade 6–1 i halvtid.

Sedan rasade allt. Drygt tio minuter in i den andra halvleken reducerade Erik Jonsson på en hörna. Knappa kvarten senare gjorde han det igen vilket var Brobergs fjärde mål under den korta perioden.

Sedan fick AIK straff som Christian Frohm skjuter utanför och Henrik Rehnvall drar ett långt utkast som friställer skyttekungen Martin Söderberg som skickar in kvitteringen.

”Så jävla pinsamt”

AIK fick till slut stopp på blödningen och kvitterade på tilläggstid efter att Broberg även tagit ledning, men i 94:e (!) minuten avgjorde Jonas Nygren för söderhamnarna.

– Det är så jävla pinsamt det här så jag vet inte var jag ska ta vägen. Vi leder med 6–1 i halvtid och... Nej, jag vete fan vad som händer, säger AIK:s Tobias Nyberg i Sportbladet Play.

”Bra snack i paus”

I och med segern har Broberg nu allt i egna händer inför sista omgångens drabbning med Motala – där det räcker med en poäng för att säkra slutspelsplatsen.

– Vi var ganska uträknade i första, men vi går in och tror på det. Vi behövde två poäng i dag för att skapa oss ett bättre läge till på tisdag så nu har vi ett bra läge, säger Brobergs Magnus Fryklund i Sportbladet Play.

– Vi hade ett bra snack i paus. Vi ger dem fyra mål i första och det suddar vi bort i andra och har en jävligt kompakt defensiv.

AIK:s stora stjärna Erik Pettersson lämnade matchen skadad när ungefär tio minuter återstod av matchen.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE