Kläbo står över resten av året

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Emil Iversen har redan bestämt sig för att stå över kommande tävlingar.

Nu meddelar den store norske stjärnan Johannes Høsflot Kläbo att han står över de två återstående tävlingshelgerna under 2020.

– Jag vill inte utsätta mig för det här, säger han i ett pressmeddelande, enligt VG.

Världens bästa skidåkare på herrsidan de senaste åren, Johannes Høsflot Kläbo, kommer inte tävla i världscupen under de kommande tävlingshelgerna på grund av rädslan för att smittas av covid-19.

Efter att ha vunnit minitouren i Ruka i helgen har han bestämt sig för att stå över Davos och Dresden i december. Hur han gör med Tour de Ski är inte klart ännu då tävlingen inte har gett klartecken till Fis ännu.

– Jag har funderat på det här en stund. Det började redan vid världscupavslutningen förra året och osäkerheten förstärktes ytterligare under helgen i Ruka. Det verkade tryggare än vad det blev när vi kom till Finland, säger han i ett pressmeddelande.

Johannes Høsflot Kläbo var tillsammans med Emil Iversen och Simen Hegstad Krüger strikt isolerade vid ankomst efter att ha varit närkontakt med norske tränaren Eirik Myhr Nossum som första testade positivt och sedan negativt.

Till Finland reste det norska laget charterflyg men så kommer inte fallet bli till Davos eller Dresden.

”Känns äckligt”

– Jag tycker det känns helt fel och resa till internationella resmål i dessa tider. Det innebär kontakt med många människor. Det innebär buss, flyg, flygplatser med mera. Jag vill inte utsätta mig för det. För mig känns det helt fel. Det är något jag tar konsekvenserna av och hoppar därför av den här gången, säger Kläbo.

Även Emil Iversen, som också var på pallen i Ruka, har sedan tidigare bestämt sig för att varken tävla i Davos eller under Tour de Ski.

– Det känns äckligt att resa runt nu. För mig är VM säsongens stora mål och innan dess blir det lite resor och få lopp. Jag vet inte när jag åker ett skidlopp igen, säger han till TV2.

Under dagen har landslagsläkarna i Sverige, Norge och Finland ett möte där man ska diskutera hur man gör med just tävlingarna i Davos.

Publicerad:

LÄS VIDARE