Erkänner delar av tortyrnatten på kyrkogården

Av: TT

Publicerad:
Två tonårspojkar fick sina kläder sönderrivna och instoppade i munnen. Under mordhot utsattes de för svår misshandel i omkring nio timmar.
Foto: POLISEN
Två tonårspojkar fick sina kläder sönderrivna och instoppade i munnen. Under mordhot utsattes de för svår misshandel i omkring nio timmar.

NYHETER

Den 18-årige man som åtalats för delaktighet i den utdragna misshandeln av två tonårspojkar på en kyrkogård i Solna i somras erkänner delar av det han står åtalad för, rapporterar Dagens Nyheter.

– Men min klient var bara närvarande under delar av förloppet. Han vet inte riktigt vad som hänt när han inte var där, sade hans advokat Torben Setterlund i rätten under tisdagen, enligt DN.

18-åringen är tillsammans med en 21-årig man åtalad för att ha kidnappat, våldtagit och misshandlat pojkarna under förloppet som pågick en hel natt på kyrkogården i Solna. De åtalas även för övergrepp i rättssak för att ha hotat pojkarna till livet.

18-åringen har tidigare förnekat brott, men erkände under tisdagen i tingsrätten att han varit på platsen och rånat och misshandlat tonårspojkarna.

Han förnekade dock människorov och grov våldtäkt.

– Vad gäller övergrepp i rättssak kan min klient vare sig erkänna eller förneka, han är osäker på vad som sagts, sade Torben Setterlund.

21-åringen förnekade brott helt och hållet.

– Min klient bestrider att han varit där och förnekar gärningen i sin helhet, sade hans advokat Ersin Aziman enligt DN.

Publicerad: