Sågar motståndet: ”De är riktigt fula”

Foto: TT

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Linköping fick 1-1 i bortamötet mot Sparta Prag.

Efteråt riktar Kosovare Asllani kritik mot gräsmattan, domaren – och motståndarna.

– De tacklar med raka ben och är riktigt fula, säger hon till Corren.

Ligasegraren Linköpings 2017 är inte över riktigt än. Champions League pågår fortfarande och det var nog många som drog en lättnadens suck under lottningen när storklubbar som Wolfsburg och Lyon undveks i åttondelsfinalen.

I stället blev motståndet Sparta Prag.

Det första mötet av två spelades under onsdagskvällen borta i Tjeckien och det svenska laget hade det jobbigt till en början.

Hurtig målskytt

Amerikanskan Kylie Strom gav hemmalaget ledningen strax efter paus. Men Lina Hurtig fortsätter att visa god form och kvitterade mindre än tio minuter senare, framspelad av Nicoline Sörensen.

1–1 stod sig matchen ut vilket innebär att drömmen lever än.

Returen i Linköping spelas onsdagen den 15 november och Kosovare Asllani är hoppfull om avancemang.

– Vi visste att det var viktigt att få med ett okej resultat från det här mötet. Nu får vi med oss ett bortamål till hemmamatchen. Där kommer vi att rulla ut dem. De ska inte få komma till vår hemmaplan och vinna, säger hon till Corren.

”Riktigt fula”

Efter matchen i Prag hade ”Kosse” anmärkningar om både det ena och det andra.

– Vi spelar på en ganska dålig gräsplan i dag, skulle jag säga. Sen fick vi en hel del smällar. De tacklar med raka ben och är riktigt fula. Jag fick en armbåge när bollen inte ens var i närheten. Sånt är rört kort annars men domaren ser det inte. Domaren sätter inte så bra nivå på matchen, säger Asllani.

Damallsvenska mästare på 2010-talet 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM