Nu är hans torka över

Publicerad:
Uppdaterad:

Mourad gjorde första målet för säsongen

GÖTEBORG

Efter elva matcher och minst lika många bedrövelser kom det slutligen. George Mourads första allsvenskan mål 2005.

- Skönt att få tyst på alla som tjötat om det där målet, säger han.

Äntligen med i målprotokollet.
Foto: Thomas johansson
Äntligen med i målprotokollet.

Hyllad måltjuv i fjol efter sina sju mål. Desto fler frågetecken i år. George Mourad har fått chansen i match efter match, men först i går kom säsongens första mål.

- Oerhört viktigt för självförtroendet att få göra mål. Men samtidigt är det minst lika viktigt för mig att spelet fungerar. Jag tycker inte det har varit jobbigt med måltorkan, men det är klart att det är skönt att få tyst på alla som tjötar, säger han.

Mourads mål kom i slutminuterna av den första halvleken. På ännu en hörna. 4-0 mot Halmstad, och tre av målen kommer efter hörna.

- Nästan osannolikt effektivt. Och vi som inte ens har tränat extra på hörnor, säger Niclas Alexandersson, "pappa" till en av dem.

Det kunde blivit ännu fler. Bara ribban hindrade Kalle Svensson från att nicka in 5-0 i den andra halvleken, återigen på en hörna från "Alex".

- Väldigt viktigt att vi vann i dag. Djurgården är loss lite, sex poäng före oss. Men i fjol vid den här tiden var vi åtta poäng efter, och då var det många lag som dragit ifrån, säger mittfältaren.

Snyggaste målet var ändå Stefan Selakovics (2-0). Hörnan från Oscar Wendt damp ner perfekt på Selakovic, som med ryggen mot målet lyckades göra en halv bakåtspark.

Henrik Lundgren

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN