”Vi måste skaka av oss katastrofen i Oslo”

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Läs Klabbe Nylöfs krönika inför Köpenham-äventyret

Saker och ting blir inte alltid som man tänkt sig...

Snart är det halvtid i Nokia Oops Cup, vi på Hi Q ligger 4:a – och det är inte alls vad jag hade tänkt mig inledningsvis.

Mina förväntningar på båten, teamet och framför allt mig själv var och är mycket större än så.

Vi kom tvåa förra året, vann 2003 och har fortfarande banrekordet på många delsträckor men i år har det hittills inte gått som vi förväntat oss.

Sport är sport men som skeppare och sportsligt ansvarig ombord på Hi Q kan jag inte skylla på någon annan än på mig själv. Just nu gäller det att skaka av oss den smått katastrofala seglingen i Oslo och ta nya tag inför Sjaelland Runt och Köpenhamn City Race.

Att vi har en snabb båt vet vi och att min besättning är supervass vet jag också, nu gäller det att ha fokus på att hitta rätt balans, bibehålla den alltid suveräna stämningen i teamet och skapa förutsättningar för att göra en riktigt bra segling.

Och gärna lite tur tack!

På det korta ”city racen” har vi inte råd med några som helst tekniska problem, minsta lilla grej kan ofta bli helt avgörande.

Vi är alla överens om att vi måste bli aggressivare i vår segling och att jag måste börja lyssna mer på mig själv och lita på mitt eget omdöme och intuition - och inte alltid lyssna på den konstanta informationen i form av taktiska strategier som i tajta situationer kan vara vilseledande. Beslut måste ofta tas på några sekunder.

Jag har lärt mig med åren hur viktigt det är med kommunikation och gemensamma beslut men i vissa situationer gäller det att kunna gå ifrån inlärda beteenden och kunskaper och lita på sin egen känsla och inre röst.

Klabbes ”gut feeling”!

Från och med nu kör jag och min coola besättning vårt eget race till hundraprocent.

Håll tummarna för oss, go Hi Q!

Routen för Nokia Oops Cup

Publicerad: