Woods sågas hårt: ”Drar ner sitt lag…”

Ifrågasätts under avgörande dagen

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Ryder Cup 2018 blev ett fiasko för Tiger Woods.

USA:s stjärna vann inte en enda match.

– Jag är en bidragande orsak till att vi förlorar och det känns inte så kul, säger han.

Han kom till Le Golf National med en seger i ryggen. Men Tiger Woods lyckades inte rida vidare på framgångsvågen från FedEx Cup-slutspelet. I stället slutade Ryder Cup i ett enda stort magplask för den 42-årige legendaren.

Efter förlusterna på fredagen och lördagen var hans Ryder Cup-facit det sämsta av samtliga spelare genom alla tider – och även i söndagens singelmatch mot spanjoren Jon Rahm såg Tiger Woods bortkommen ut.

”Drar ner sitt lag”

Efter åtta spelade hål och två poängs underläge ifrågasattes hans attityd.

– Tiger skulle kunna vara den spelare som får det amerikanska laget att lyfta sig, men med den inställningen och det kroppsspråket han haft hela veckan så tycker jag att han drar ner sitt lag mer än han lyfter det. Han kommer hit med en fantastisk säsong bakom sig, efter skadan, och borde kunna ”pusha” på, men det verkar inte finnas energi kvar i kroppen hos Woods, sa Viasats kommentator Anders Sjöstrand.

”Jag är besviken”

Även FOX Sports Shane Bacon tyckte att Tiger Woods såg förvånansvärt obrydd ut.

”Kan inte minnas att jag sett en mer lågmäld Tiger i en stor tävlingsvecka. Inga knutna nävar, knappt några känslor ens när han sätter viktiga puttar. Bara lufsar runt och tar upp bollen ur hålet”, skrev han på Twitter.

Woods förlorade matchen till slut matchen mot Rahm. Därmed torskade han fyra av fyra matcher.

– Jag är förstås besviken. Jag förlorar fyra av fyra matcher. Det är fyra poäng till Europa. Jag är en bidragande orsak till att vi förlorar och det känns inte så kul, säger han efter nederlaget.

Toger Woods.
Foto: LIONEL BONAVENTURE / AFP
Toger Woods.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN