Alvbåges gliringar efter toppmötet

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Det är så jag rullar – jag kör med glimten i ögat”

Foto: SCANPIX OCH ANDERS DEROS

IFK Göteborg vann stormatchen mot AIK på Gamla Ullevi.

Efteråt skickade John Alvbåge en passning till Gnaget.

– Extra skönt att de gnäller. Sedan råkade den bilden glida upp på Twitter, säger Alvbåge till Sportbladet.

Alvbåges twitter.

IFK Göteborg vann toppmötet med 3-1 och är allra högsta grad med i guldstriden. I AIK var det irriterat, främst på Tobias Hyséns ledningsmål. Anfallaren var offside när han chippade in bollen efter en halvtimmes spel.

– Vi mäktar inte med att spela mot både domaren och Blåvitt i kväll, säger AIK-tränaren Andreas Alm på presskonferensen.

Efteråt spelades Lasse Berghagens Stockholm i mitt hjärta i Blåvitts omklädningsrum.

– Ja, tydligen råkade den komma in där. Det var Haglunds mobil, den råkade glida in där. Sedan hör de väl inte musiken så, säger John Alvbåge.

– Men det är en fin låt, som passande nog var extra fin att spela i dag kände vi. Det är en klassiker och det var klassikermöte i dag, det var trevligt.

Råttfälla på Twitter

Den stora snackisen efter toppmötet var som sagt Hyséns offsidemål – främst i AIK-lägret. Därför valde Alvbåge att lägga upp en bild på en råttfälla på Twitter med texten: Är det såhär en ”offsidefälla” ser ut?

– Ja, vad är det för grejer? Vad händer där? Det var bara en kul grej. Jag fick massa frågor efter matchen om det där: ”vad säger du om offsidemålet?” Jag fattade ingenting. Men nu förstår man väl lite, och AIK klagade, säger Alvbåge.

– Nu har man väl läst lite artiklar och det är mycket tårar från deras tränare och någon spelare. Det var bara en liten gliring, det får de väl ta.

”Det är så jag rullar”

– Samtidigt, alla de där offsidegrejerna. Under 30 matcher så jämnar det ut sig, vi har haft saker som har gått emot oss. Nu fick vi för en gång skull en sak med oss. Hade vi gjort det målet i den 89:e minuten och vunnit med 1-0 så kan man förstå reaktionerna. Men nu gör vi två mål till och det gör bara ett.

– Nej, det känns bara extra skönt att de gnäller. Det får gärna göra det, vi vann matchen. Sedan råkade den bilden glida upp på Twitter. Det är så jag rullar, jag kör med glimten i ögat. Det är inga problem.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN