Publicerad:

The Hives byter basist – Dr Matt Destruction mår psykiskt dåligt

Av: Susanna Nygren

Publicerad:

Tvisten med Tambourine studios gör att han inte klarar av att spela

1 av 2
The Hives består av (övre raden från vänster): Chris Dangerous, Dr Matt Destruction, Vigilante Carlstroem, Nicholaus Arson och Howlin’ Pelle Almqvist.

The Hives basist Mattias Bernvall klarar inte av att spela.

Tvisten med Tambourine studio har fått honom att må så dåligt att bandet tvingas byta ut honom på nästa konsert.

Under hela rättegången har bara fyra av de fem av killarna i The Hives varit på plats i tingsrätten. Idag kom svaret varför. Basisten Mattias Bernvall alias Dr. Matt Destruction mår psykiskt dåligt.

Han mår så dåligt av tvisten med Tambourine studio att han inte klarar av att vara med i rättsalen. Det berättade bandets trummis Christian Grahn när han hördes under ed nu på förmiddagen.

Tvingas byta basist

Vad som är ännu allvarligare – Mattias Bernvall ska må så dåligt att han för tillfället inte klarar av att sköta sitt jobb.

– Han kan inte vara med och spela. Vi måste åka och repa ihop oss med en annan basist innan vi åker och spelar i Turkiet, sa Christian Grahn.

Christian Grahn var märkbart tagen och talade stundtals med sprucken röst när han vittnade för rätten om hur tvisten påverkat honom och de andra i bandet. Han tycker att det fruktansvärt att Mattias Bernvall har drabbats så hårt.

– Han har varit så blygsam. Bott i studentlägenhet och inte köpt en enda grej. Han har verkligen inte överkonsumerat, sa han.

Mattias Grahn sa också att han personligen är jätteledsen och lider med de andra banden som är inblandande i härvan kring Tambourine studio.

Ska ha förfalskat namn

The Hives har stämt Tambourine studio på 8,9 miljoner kronor inklusive ränta för att de ska ha misskött bandets bokföring. Det ska ha lett till stora kostnader för bandet i form av förseningsavgifter, skatter och inkassokrav. Igår vittnade Pelle Almqvist om att bolaget ska ha förfalskat flera namnteckningar på handlingar som skickats till myndigheter.

Hörs om överkonsumtion

Under eftermiddagen kommer bandets gitarrist Mikael Karlsson höras. Han har utmålats av Tambourine studios advokater som lite av en bov i dramat. Han anklagas för att ha köpt för många gitarrer och spenderat mer än vad bandet hade pengar till. Nöjesbladet direktrapporterar idag från rättsalen under Mikael Karlsson vittnesmål. Det beräknas starta omkring 13.30.

Publicerad:
Publicerad: