Tuggade på ciggfimpar: ”Det är avskyvärt”

avMartin Tolén

De som såg Chelseas premiär fick se en märklig syn.

Där stod nye tränaren Maurizio Sarri – och tuggade på cigarettfimpar.

– Det är avskyvärt, säger The Guardians Barry Glendenning.

I mitten av juli blev det klart att Maurizio Sarri, 59, efterträder Antonio Conte som Chelseas nye tränare.

Och redan i samband med att 59-åringen presenterades kom, smått bisarra, uppgifter om att italienaren skulle få ett eget rökrum byggt till sig inne på Stamford Bridge.

Reglerna i Premier League förbjuder nämligen tränare från att röka vid sidlinjen – ett stort problem för Sarri som uppges röka omkring 80 cigaretter.

Foto: TT
Sarri

– Sarri är en passionerad rökare. Det är helt otroligt, jag har aldrig sett någon röka så mycket. Tacka Gud för att han behöver hålla igen under matcherna, sa Marek Hamsik, Sarris tidigare lagkapten i Napoli, till Football Italia.

”Det är avskyvärt”

Men fortfarande har frågetecknet kvarstått hur Sarri skulle lösa rökningsproblemet på bortamatcherna.

Och redan i ligapremiären borta mot Huddersfield (seger 3–0) fick vi svaret.

Den som såg tv-bilderna kunde se italienaren stå och tugga på något som tros vara cigarettfimpar eller möjligen filter. Och det har skapat kraftiga reaktioner i England.

–Jag har aldrig sett något liknande i hela mitt liv och aldrig hört någon annan göra det heller. Det är avskyvärt, säger The Guardians Barry Glendenning i podcasten The Football Weekly och fortsätter:

– Han måste ju röka dem, lägga undan dem för att sedan tugga på dem under matchdagar. Jag kan inte komma på någon annan förklaring.

Programledaren Max Rushden föreslår att italienaren borde ta efter svenskarna snusande för att undvika de märkliga bilderna.

– Skandinaverna använder ju snus, kanske borde Sarri använda det i stället, säger han.

Chelseas nästa ligamatch spelas hemma mot Arsenal på lördag.Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM