Alviks kupp – skriver långtidskontrakt med storstjärnan

avMalin Wahlberg

Foto: John Bazemore / TT
Janel McCarville till vänster

Hon har vunnit WNBA och Euroleague. 

Nu har Janel McCarville skrivit ett treårskontrakt med Alvik. 

– Det är största värvningen någonsin i basket-Sverige, säger klubbdirektören David McCann. 

AIK stod för en sensationell värvning när de plockade in Janel McCarville i jakten på en plats i basketligan dam för två säsonger sedan. Den nu 36-åriga amerikanskan valdes som nummer ett i WNBA-draften 2005 och har vunnit ligan med Minnesota Lynx och spelade final så sent som 2016. 

När AIK:s damlag efter den här säsongen drog sig ur ligan hade McCarville kunnat vara förlorad för Sverige. Men nu kan Sportbladet avslöja att Alvik har skrivit ett treårskontrakt med stjärnan. 

– Det är den största värvningen någonsin i basketligan dam, kanske den största i hela basket-Sverige. Vi vill ha henne för en långsiktig satsning, både som spelare och ledare, säger klubbdirektören David McCann.

”Klart det blir dyrt”

Tanken är att McCarville ska vara med och utveckla klubbens talanger. Just att få en tränarroll är något som har varit avgörande för att McCarville ska vilja spela i Alvik.

– Vi har stora förväntningar på henne. De meriterna som hon har har ingen någonsin haft. Hon kommer med en förståelse för vad som krävs för att bli bra och vad som krävs för att vinna, säger McCann. 

Hur dyrt blev det här för er? 

– Det är klart att det blir dyrt, men inte så dyrt som man kan tro. Det är inte i paritet med vad hon kan levererar. I jämförelse med en ung collegestjärna är Janell väldigt moderat. Men klart hon ska bo och leva. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket