Klart: Sebastian Larsson till AIK

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Då var det klart.

Sebastian Larsson, 33, flyttar hem till Sverige och har skrivit på för AIK.

– Jag känner mig väldigt glad och stolt, säger landslagsmittfältaren.

Det har tisslats och tasslats om Sebastian Larsson, 33, de senaste veckorna.

Den VM-aktuelle mittfältaren har ryktats vilja flytta hem till Sverige efter 17 år i England och för tre veckor sedan kunde Sportbladet berätta att landslagsstjärnan närmade sig AIK.

I förra veckan kom uppgifter om att ”Seb” var klar för klubben och på måndagen kallade AIK till presskonferens.

Där blev det officiellt:

”Inte jättemånga som är det”

Sebastian Larsson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020 med option på ytterligare ett år.

– Jag känner mig väldigt glad och stolt över att kunna kalla mig själv AIK-spelare. Alla vet att det har varit på tapeten ett tag. Jag ser fram emot att bli en debutant vid 33 års ålder, det är inte jättemånga som är det, säger mittfältaren.

Han kommer få tröjnummer 16 och är uttagningsbar från och med den 15 juli.

– Jag känner att jag fortfarande har mycket driv och glöd kvar. Vi flyttar inte hem för att varva ner. Jag känner mig lika motiverad, om inte mer, än på länge. AIK är ett lag som varit med i toppen en längre period och som verkligen vill ta det sista klivet. Jag ska göra mitt bästa och bidra med det jag kan, säger Sebastian Larsson.

Han lämnade Eskilstuna City 2001 innan proffslivet inleddes i England. Men redan som 15-åring provspelade Larsson för AIK innan han hamnade i Arsenals akademi.

– Innan jag flyttade till England var AIK en av klubbarna jag tränade med och besökte. Så visst har det funnits en koppling ända sedan dess, även om det är ett tag sedan, säger Larsson.

Som påpekar att det, trots intresse från både IFK Göteborg och Djurgården, aldrig var nära att han valde ett annat lag än AIK.

– Det är ointressant att prata om andra klubbar. Jag står här i dag som AIK-spelare och är väldigt stolt över det. Det är det enda som finns i mitt huvud och nej, jag har inte varit nära att skriva på för någon annan klubb.

”Höjer värdet på ligan”

33-åringen kommer senast från Hull i engelska andraligan, där han spelat sedan förra sommaren.

Totalt har han gjort 282 matcher i Premier League.

Larsson gjorde sin 100:e A-landskamp mot Peru i lördags och är en tänkbar startspelare i sommarens mästerskap i Ryssland.

– Det är skönt att få det avklarat (med AIK) innan vi drar till VM. Efter VM är det fullt fokus på AIK. VM-formen känns bra, jag är sugen, säger Larsson.

AIK:s sportchef Björn Wesström jublar över att få in landslagsmittfältaren i truppen.

– Vi är sjukt stolta. Jag är jätteglad att vi har rott det här i land, vi har haft ett osynligt emotionellt band till Sebastian väldigt, väldigt länge. ”Sebbe” kommer göra andra spelare bättre, hans kaliber höjer värdet både på dem och på ligan. Det här är en jäkla bra måndag, säger Wesström.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.