Här är bilden som Facebook tog bort

avMiriam Bratt

En bild på en hundvalp kan tyckas oskyldig, men den här bilden har ändå plockats ned från Facebook.

Anledningen? Den strider mot nätverkets fotoregler på grund av sin likhet med en penis.

– När jag tittar på bilden så ser jag bara min valp, säger hussen Dominic Ibaos, 16, till brittiska Metro.

Dominic Ibaos, 16, älskar att dela med sig av gulliga bilder på sin valp Dimitri, som är av rasen mexikansk nakenhund.

Men när tonåringen, som kommer från Davao i Filippinerna, la upp en bild tagen i en viss vinkel på Facebook reagerade det sociala nätverket och tog bort bilden.

– Jag fick en anmälan och fick veta att bilden hade blivit blockerad bara några minuter efter att jag lagt ut den i en grupp. Vid det laget insåg jag inte att det såg ut som en penis. Jag såg bara ett fotografi av en oskyldig valp, säger Dominic till Metro.

Går emot Facebooks fotoregler

Bilden går emot Facebooks fotoregler och upptäcktes eftersom nätverket har ett filter som känner igen när något i en bild är penis- eller bröstformat.

1 av 5 | Foto: Kennedy News

Först blev Dominic upprörd över Facebooks agerande, men efter att ha fått mycket positiv respons för det komiska i situationen har han ändrat sig.

– Det gör mig glad att folk tycker att det här är så roligt. En person sa till mig att det var det bästa skrattet hen hade fått på flera veckor.

Brås på pappa

Dimitri föddes i en kull med tre valpar och var då den enda hårlöse. Sitt utseende har han ärvt av pappan Dante, som hussen Dominic använde alla sina besparingar för att köpa för ett år sedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Hundar