”Lumpet försök att skaffa lätta poäng”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Ola Wenströms svar efter kritiken mot Viasats sändning

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN

Ola Wenström nämnde straffhjältinnan Lisa Dahlkvist som ”Dala Dahlkvists dotter” – och fick stor kritik.

Men nu svarar Viasatprofilen.

”Det träffar lågt och är i mina ögon ett lumpet försök att skaffa lätta poäng”, skriver han i Sydsvenskan.

Programledaren Ola Wenström var under helgen kraftigt kritiserad i sociala medier.

Anledningen var att Viasats programledare efter Sveriges skrällartade straffseger mot USA kallade straffhjältinnan Lisa Dahlkvist för ”Dala Dahlkvists dotter” efter före detta Örebro- och landslagsspelaren Sven ”Dala” Dahlkvist.

– När vi går på stan så kan det vara att någon skriker ”Dala”, och så vänder sig pappa om. Men de vill fram till mig, haha, sa Lisa Dahlkvist om situationen.

”Lumpet försök”

Men nu har Ola Wenström svarat på kritiken.

I en text publicerad i Sydsvenskan tycker programledaren att kritiken blivit överdriven.

”Åsikter är fria. Men att ur en snabb referens, i efterhandskommentarerna till straffdramat, om att Lisa Dahlkvist är "Dalas dotter" läsa in och förmedla till din läsekrets att jag där stod för "en förminskning byggd på klassiska fördomar" är att gå väldigt långt med synnerligen lite på fötterna”, skriver Wenström.

Texten är ett svar till Sydsvenskans journalist Max Wiman som kritiserade programledaren i en krönika i tidningen.

”Du anar nog inte hur otroligt snett du (Max Wiman reds. anm) är ute i just den formuleringen sett till hur mina värderingar både som människa och yrkesman är. Det träffar lågt och är i mina ögon ett lumpet försök att skaffa lätta poäng i det twitterdrevspår som uppstod”, skriver Viasatprofilen.

”Historier för att ge mervärde”

Wenström tycker inte att uttrycket ”Dalas dotter” var att förminska landslagsspelaren som stora delar av ’sociala medier-drevet’ tyckte.

”Antar att du, och de som läser in så mycket som antifeminism i detta uttryck, också reagerar på alla de gånger "Kasper Schmeichel är Peters pojk", "Jordan, Henkes grabb" och att "Håkan går i pappa Åbys fotspår". Förminskning? Självklart inget annat än kvicka historiebeskrivningar för att ge mervärde”, skriver Ola Wenström.

Publicerad:

LÄS VIDARE