SK kastar om i laget efter intern konflikt

Publicerad:
Fox ersätter fnx i SK Gaming. Foto: Getty Images / DreamHack (Adela Sznajder)
Fox ersätter fnx i SK Gaming. Foto: Getty Images / DreamHack (Adela Sznajder)

E-SPORT

SK Gaming har varit i en mindre svacka efter att ha vunnit två raka majors under 2016.
Nu har de meddelat att veteranen Lincoln "fnx" Lau ersätts med FaZe-spelaren Ricardo "fox" Pacheco på grund av interna stridigheter.
”Det har inte känts som att alla har haft samma vision för laget på senaste tiden”, säger kaptenen Gabriel ”FalleN” Toledo i ett uttalande.

Brasilianska laget SK Gaming har varit ett av de allra bästa lagen under det senaste året i CS:GO-världen. Men efter att de vunnit två raka majors började det knaka i maskineriet och det började ryktas om interna problem i lineupen.

”Varit extremt viktig för oss”

Nu har SK gått ut med att de kommer ersätta trotjänaren Lincoln ”fnx” Lau med före detta FaZe- och Kinguin-spelaren Ricardo ”fox” Pacheco. Fox kommer hoppa in och spela med laget under ECS-finalen som inleds 9 december och sedan fortsätta när laget går in i ELEAGUE-majorn i januari.
”Lincoln har varit extremt viktig för våra framgångar men vårt lag kan bara vara framgångsrikt när alla jobbar mot samma mål. Det har inte känts som att alla har haft samma vision för laget på senaste tiden.”, säger FalleN om anledningen bakom spelarbytet.

”Sorgligt att få reda på det så”

Enligt fnx fick han veta om att han sparkats endast efter att HLTV publicerat en artikel, vilket ledde till hård kritik mot SK Gaming för hur de hanterat ärendet.
”Sorgligt att få reda på de här nyheterna via HLTV. Det har varit ett bra år med laget.”, skriver fnx i en tweet.

Det är ännu oklart om han kommer spela vidare eller gå i pension från CS:GO

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN