Joakim Nordström bjöd laget runt

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

NHL-proffset bjöd irländska supportrar i Paris

NHL-spelaren Joakim Nordström befinner sig på fotbolls-EM.

Väl där passade han på att bjuda en bar full av irländare på en varsin drink.

– Alla gick fram för tacka honom för hans stora generositet, säger William Keane till Joe.ie som berättar om händelsen.

Den oavgjorda matchen mot Irland gav en försmak av hur många svenskar som begett sig till Frankrike för att uppleva mästerskapsfesten på plats. En av dem som är nere i Frankrike för att följa landslaget, är enligt irländska hemsidan Joe.ie, NHL-spelaren Joakim Nordström, 24. Svensken som representerar Carolina Hurricanes passade även på att glädja en hel del irländska supportrar.

Joe.ie skriver att irländska supportrar i söndags samlats på Paris-puben Quigley’s Point Bar för att bevittna mötet mellan Nordirland-Polen. Tre förbipasserande svenska supporterbröder beslutade sig för att slå sig ner på puben - tre bröder med efternamnet Nordström.

”Måste kostat omkring 500 euro”

– Den äldsta av dem, Joakim, råkade nämna att han är en hockeyspelare men vid tidpunkten tänkte jag inte mer på det. Efter ytterligare några sånger och några öl informerade bartendern på Quigley’s Point oss att det var en drink åt var och en betald av Joakim, förklarar William Keane, som var en av irländarna som samtalade med svenskbröderna, för hemsidan innan han fortsätter:

– Som du kan tänka dig möttes det med ett stort jubel och alla gick fram för tacka honom för hans stora generositet. Jag uppskattar att rundan måste ha kostat honom omkring €500 (reds. anm.knappt 4700 kronor), så det var verkligen generöst av honom.

Insåg vem det var - dagen efter

Efter att Keane och Nordström börjat följa varandra på Twitter, varpå irländaren såg svenskens antal följare, passade han på att googla honom under måndagen. Det var först då han insåg att det handlar om en NHL-spelare med en Stanley Cup-titel i bagaget.

Anledningen till att Nordström gjorde det var dock enkel.

– När jag frågade honom varför han gjorde det sa han bara att det var för att vi var så välkomnande mot honom och hans två bröder, och att de hade haft en så bra tid med oss så han ville visa sin uppskattning, förklarar Keane.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.