Sprickan i BP: ”Han har något emot mig”

avPer Bohman

Foto: Bildbyrån

Här är sprickan i Brommapojkarna.

Profilvärvningen Bajram Ajeti, 29, är i konflikt med tränaren Luis Pimenta.

– Jag är värvad som en av de bästa spelarna. Jag är bäst betald av alla. Ändå får jag inte vara med i matcherna. Han har något personligt emot mig, säger norrmannen.

Bajram Ajeti öste in mål för Gefle förra säsongen. När Brommapojkarna tog steget upp i allsvenskan värvade de över den hetlevrade norrmannen till Grimsta IP.

Inför sommaruppehållet hade Ajeti noterats för två mål på åtta matcher. Han petades dock under vårens sista omgångar, enligt uppgifter till Sportbladet på grund av en infekterad konflikt med tränaren Luis Pimenta. Duon har helt enkelt bråkat. När Sportbladet når Ajeti lägger han omedelbart korten på borden.

– Tränaren har något personligt emot mig. Han vill ha bort mig och klarar inte av min personlighet. Så jag blev bara avstängd från matcher.

”De vill inte ha mig”

Är du överraskad?

– Det är klart. Jag är värvad som en av de bästa spelarna. Jag är bäst betald av alla i laget. Ändå får jag inte vara med i matcherna. Nu har jag fått besked om att de inte vill ha mig. Men jag har ett och ett halvt år kvar på kontraktet och respekterar det.

Lagkamraterna oförstående

Enligt Sportbladets uppgifter ställer sig flera av Ajetis lagkamrater frågandes till behandlingen av anfallaren. Brommapojkarna slirar i tabellen på en kvalplats och många i laget menar att de behöver sin mest meriterade forward.

– Det är konstigt att jag inte får spela. Jag ger alltid hundra procent för laget. Jag har också fått stöd från lagkaptenen och de andra spelarna som jag har ett bra förhållande till, säger Ajeti och fortsätter:

– Alla vet hur jag är som person. Jag visar mina känslor både på och utanför planen. Jag kan bli arg när det inte går bra för laget, men min karaktär har aldrig varit ett problem tidigare. Men nu är det tydligen ett problem för tränaren.

Nu försöker Ajeti få till en flytt bort från Brommapojkarna. Sportbladet har sökt sportchefen Daniel Majstorović och tränaren Luis Pimenta för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM