Olsson: ”Trygghet i det offensiva spelet”

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

avStefan Alfelt

FOTBOLL

TRELLEBORG. En stängd mållös och händelsefattig första halvlek.

Följd av en sprudlande målglad andra.

Skillnaden när AIK slog Trelleborg med 4–1 hette Kristoffer Olsson.

– En fantastiskt bra spelare. Outstanding, säger AIK-tränaren Rikard Norling.

Koffe, som Olsson kallas, byggde upp i stort sett allting i AIK:s offensiv efter paus.

– I dag är vi många inblandade. Kemin sitter mer och mer med de nya spelare som kommit in. Att man vet var vi vill ha bollen. Det är viktigt i fotbollen, säger Kristoffer Olsson.

Som gjorde ett mål på nick.

Och som borde gjort ett till.

– Anfallet var så fint fram till avslutet. Jag skulle chippa in bollen men så kom Sundgren och skrek att han var helt fri och då blev det ett mellanting. Tur att vi vann matchen, annars hade jag grämt mig rejält.

– Kändes som att vi hade ganska bra kontroll i första halvlek. I andra spelade vi lite snabbare och då hittade vi ytorna bättre. Mål förändrar matcher. De var ganska nöjda tidigare med att ligga runt sin box och låta oss gå fram och ha bollen utan att vi kunde gå igenom, säger Kristoffer Olsson.

”Trygghet i det offensiva”

Trelleborg mötte AIK:s bollflyttande med en sjumannamur i egna straffområdet. Bara Ahmed Yasin fick iväg ett skott som tvingade målvakten Marko Johansson till en fin räddning.

– Vi fortsätter ändå utan att tappa tålamodet och få panik. När man har mycket boll och går framåt är det lätt att man tappar och släpper till något men vi har en trygghet i vårt offensiva spel, säger Kristoffer Olsson.

Under våren var han seriens bäste spelmotor. Vilket får Norling att frukta lockbud från större europeiska klubbar.

– Gör man det bra blir det alltid så, men det känns inte som att jag är klar i AIK än. Vi har väldigt bra chans att vinna allsvenskan och gå in i Europa league. Det är ingen stress. Jag trivs väldigt bra här.

– Klart att jag har ambition att komma utomlands men man ska vara redo när man väl går. Många tar steget och kanske hamnar på bänk. Då stannar utvecklingen. Jag har redan varit i England och Danmark där jag hamnade på bänk.

”Sjukt mycket matcher kvar”

Varför går det så bra för dig i år?

– Jag har en lite offensivare roll. Det känns som att jag är delaktig i mycket och får vara lite friare i offensiven. Sen är det många med stora kvaliteter i laget och då blir det lättare att prestera själv.

AIK sätter med storsegern press på övriga guldjagande lag och snart får man förstärkning i form av bland andra VM-spelaren Sebastian Larsson.

– En spelare som kommer att tillföra mycket inte bara på planen. Klart att vi tror på guld men det har inte gått halva allsvenskan än. Sjukt mycket matcher kvar, konstaterar Kristoffer Olsson.

Laddar Matchöversikt
Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM