Hetast i Europa

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Anelka på väg att skjuta Chelsea vidare mot FCK

Alla pratar om Fernando Torres – då är Nicolas Anelka hetast i Europa.

Fransmannen leder Champions Leagues skytteliga efter båda målen i 2-0-segern mot FC Köpenhamn.

– Klart vi är besvikna. Det var inte mycket som stämde i dag, säger backen Oscar Wendt till Viasat Fotboll.

FC Köpenhamn lyckades med uppgiften att stoppa Chelseas omtalade nyförvärv Fernando Torres. Men i uppdraget att även fånga in Nicolas Anelka var misslyckandet kapitalt.

Placerat avslut

– Vi saknade det sista och det kanske har lite med matchovana att göra. Vi har inte spelat sedan december och slängs in mot ett lag som Chelsea. Det är klart att det märks, säger Oscar Wendt.

Två chanser var allt fransmannen behövde för att skjuta FCK en bra bit från kvartsfinalen i Champions League. 31-åringen gjorde det med två nästan identiska avslut.

Redan efter 17 minuter kom Anelka ren till höger och dunkade in 1-0 vackert placerat i den bortre hörnet. I andra halvlek hände det igen. Frank Lampard böjde fram en underbar passning till anfallaren i djupled som Anelka återigen satte otagbart för Johan Wiland i det bortre hörnet. Två mål som kan vara början på räddningen för Chelseas säsong.

Leder skytteligan

Laget är redan i praktiken borta från ligaracet och åkte förra veckan ur FA-cupen på straffar mot Everton. Champions League kan bli räddningen om Nicolas Anelka bara fortsätter sin målproduktion. Efter dagens två noteringar, Anelkas sjätte och sjunde på sex matcher i turneringen, leder 31-åringen CL:s skytteliga tillsammans med Inters Samuel Eto'o.

– Det var ett bra resultat och en bra insats. Spelarna jobbade hårt och spelade bra fotboll men det är bara första halvlek. I den här turneringen är vi fokuserade eftersom vi vill göra bra ifrån oss, säger Chelseas tränare Carlo Ancelotti.

För FCK är Europa-äventyret med stor sannolikhet över om de inte står för ett mirakel i returen.

– Det är klart vi är realistiska och det kommer att bli skitsvårt. Men mirakel har skett förr så vi ska jaga det i alla fall, säger Oscar Wendt.

ARTIKELN HANDLAR OM