Hollywoods hetaste frisyrer

Stjärnorna byter frisyrer som aldrig förr. Sofis mode listar de tio läckraste klippen på senare tid — och visar steg för steg hur du lyckas med Hollywood­stylingen hemma.

Stora, glansiga glamourlockar eller naturliga färger och snedluggar som under 70- och 90-talen. Där är några av vårens hetaste trender, enligt frisören Corinne Henriksson på Corinne & Friends i Stockholm. Hon och hennes team ligger bakom stylingen på många av visningarna under Stockholms modevecka och stod även för frisyrerna i årets melodifestival.

– När det gäller gala och fest lämnar vi de klassiska uppsättningarna till förmån för nonchalanta, opolerade frisyrer där håret får klä ner en uppklädd outfit. Vi börjar också se en ny trend inom färgteknik, där man i stället för att slinga håret med folie penslar på färgen med fri hand. De flesta Holly­wood­kändisar gör så – det gör både att utväxten blir naturligare och att du slipper alltför tydliga ränder i håret, säger Corinne Henriksson.

Sofis mode har valt ut de hetaste kändisklippen på senare tid och bett Corinne Henriksson om hennes bästa stylingtips för varje frisyr.

Håll till godo!

Jennifer Aniston

Med frisyren ”The Rachel” skapade Jennifer Aniston en av de senaste årtiondenas mest kopierade frisyrer. ”Jag älskar min frisör, men han ligger bakom mitt livs förbannelse eftersom han skapade Rachelfrisyren som inte var min bästa look, berättade stjärnan — nu i fräsch, blond page.

Pumpa upp volymen

1 Applicera en thickening-lotion i fuktigt hår.

2 Föna håret bakåt med en stor rundborste. Du ska jobba upp en ordentlig volym i hårbotten.

3 Dra borsten uppåt och bakåt från ansiktet så att du får en svepande form på luggen. Behöver du extra volym kan du använda en volumizer på underhåret.

TIPSET: Den här fönlotionen gör håret tjockare och ökar volymen även på fint hår. Skyddar dessutom håret vid värmestyling. ”Luxurious volume thickening blow dry lotion”, John Frieda/Eleven. 99 kr

Lauren Conrad
Tänk inte bara klipp! Du kan göra en stor förändring med en ny färg, toning eller slingor. Precis som Lauren Conrad, som färgat håret i en djupt nötbrun nyans och klippt några decimeter på längden. Hennes härliga lockar fixar du enkelt med hjälp av en plattång.

Locka med plattång

1 Börja med att föna igenom håret för att skapa textur.

2 Locka stora slingor med en plattång som du snurrar ett halvt varv längs slingan och sedan långsamt drar nedåt.

3 Kamma ut lockarna så att du får stora fylliga vågor och spreja på ett moln av glans­sprej.    

TIPSET: Spreja det här serumet på fuktigt hår innan du stylar det så skyddar du hårstråna upp till 200 graders värme. ”Heat defence spray”, Dove. 42 kr
 

Emma Watson

I tio års tid fick ”Harry Potter”-stjärnan Emma Watson inte göra ett dugg med sitt hår — så fort filmerna spelats in klippte hon sig trendigt kort. Vi älskar hennes feminina pojkflicksfrisyr, men den har ställt till med karriärproblem. ”Det är svårt att få roller, så nu låter jag det växa ut”, säger Emma Watson till People.

Skapa en våt look

1 Föna ut håret med en mindre rundborste så att ytan blir slät.

2 Ta en bred kam eller pensel och kamma ut gelé i håret till en våt look.

3 Rätta till formen på frisyren med hjälp av händerna.

TIPSET: Den här gelén, framtagen för män och med en härligt frisk doft, ger superstark kontroll som håller hela dagen. Tryck ut en liten mängd i handflatan och gnid mellan händerna och arbeta in i fuktigt hår. ”Mint fix resist gel”, Redken. 260 kr

Keira Knightley
Under de senaste åren har Keira Knightleys hår vuxit utan vare sig riktning eller mål. Men med en ny vässad page visar hon hur mycket karaktär en välklippt frisyr ger.

Styla busiga lockar

1 Vira en hårslinga runt en liten rundborste och föna för att fixera locken. Håll borsten lodrätt nedåt för att få busiga vågor.

2 Undvik att föna in topparna, utan satsa på ett rakt och lite kaxigt avslut.

3 Spreja saltvattensprej över hela håret och krama in produkten i lockarna för att separera dem från varandra.

TIPSET: Några stänk av denna exotiska saltvattensprej ger omedelbar fyllighet och för­föriskt rufsiga lockar. ”Maui wowie beach mist”, Philip B/NK. 295 kr

Beyoncé Knowles

Vem är det blonda bombnedslaget? Jo, även vi fick titta två gånger för att känna igen Beyoncé bakom de väteperoxidblekta lockarna. Att gå från mörkt till blont är en utmaning, men Beyoncé visar att en riktig diva passar i alla hårfärger. Fierce!

Ta hand om lockarna

1 Tvätta håret med färgbevarande schampo och balsam.

2 Applicera en värmeskyddande produkt och en klick mousse i handdukstorrt hår och föna det med en mellanstor rundborste i riktning nedåt och inåt.

3 Kamma ut håret så att topparna lägger sig utåt. Spreja in ett solskydd i håret om du kommer att vistas utomhus, så att inte den blonda färgen gulnar.

TIPSET: Glansmist som lägger sig runt hårstråna och kapslar in lockarna så att de blir fylliga och blanka. ”Biolage hydra seal softening mist”, Matrix. 175 kr

Leona Lewis
Det går rykten om att Leona Lewis besökt plastikkirurgen för ett näsjobb. Själv varken bekräftar eller dementerar hon, utan satsar i stället på att dra uppmärksamheten till sin nya frisyr. Lockarna har fått ge vika för ett rakt, mörkt och väl­polerat hår med en megalugg som nuddar ögonfransarna. Effekten är omedelbar!

Fin i lugg

1 Jobba in ett leave in-balsam i handdukstorrt hår.

2 Krama in en stor klick mousse i längderna och föna ut håret med en mediumstor rundborste.

3 Gå igenom slinga för slinga med plattång så att du får en glansig tyngd. Böj in topparna på luggen något för en fint rundad form.

TIPSET: Red ut håret och boosta volymen med den här balsam­liknande stylingsprejen. ”Elvital total volume collagen root lifting spray”, L’Oréal Paris. 65 kr

Katherine Heigl

Att gå från mörkt till blont kan påverka din hårkvalitet. Det kan dessutom

krävas ett par behandlingar innan du hittar rätt nyans. Katherine Heigl återgick nyligen till sin blonda hårfärg efter att ha varit brunett i sex månader ­­— vill du göra som hon gäller det att slösa med glansprodukterna.

Extra glans

1 Ta en liten locktång och locka slingorna inifrån och ut. Då får du det naturliga fallet på locken längst ner.

2 Krama in en stylingkräm i händerna och rufsa igenom håret med fingrarna.

3 Avsluta med glanssprej för extra lyster. ”När man färgar ett mörkt hår blont blir det ofta slitet och torrt så det behövs extra mycket glans­produkter”, tipsar Corinne Henriksson.

TIPSET: En glanssprej som förhöjer din egen hårfärg och ger skinande lyster utan att tynga ner håret eller göra det fett.”Urban sparkle explosion shine spray”, Björn Axén. 110 kr

 Julia Klingener

-

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode