Kvinnorna kan bli slutet

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Berlusconi misstänks ha betalat för sex med minderårig

SEXFESTER Bilderna från 2009 visar halvnakna män och kvinnor som festar vid Berlusconis lyxvilla ”Villa Certosa” på Sardinien. Till vänster Berlusconi själv ihop med en kvinna.
Foto: ECOPRENSA-COLOMBIA
SEXFESTER Bilderna från 2009 visar halvnakna män och kvinnor som festar vid Berlusconis lyxvilla ”Villa Certosa” på Sardinien. Till vänster Berlusconi själv ihop med en kvinna.

LONDON. ”Bunga bunga-festerna” kan bli Silvio Berlusconis fall.

Den italienska premiärministern misstänks ha betalat för sex med en underårig och använt sin makt för att få polisen att släppa henne.

Foto: AP
Silvio Berlusconi.

Åklagaren påstår att Silvio Berlusconi, 73, betalade magdansösen Karima El Mahroug för sex när hon bara var 17 år. Båda nekar, men Karima har i avlyssnade telefonsamtal berättat om miljardärens sexpartyn, de så kallade bunga bunga-festerna i hans lyxvilla i Milano, där hon varit regelbunden gäst sedan hon var 16.

Minst 14 kvinnor

Vid ett tillfälle ska Berlusconi ha pressat polisen till att släppa magdansösen när hon greps misstänkt för stöld. Han påstås ha sagt att hon var barnbarn till Egyptens president.

Minst 14 kvinnor ska ha fått pengar, smycken och gratis lägenheter för att ha sex med gästerna på bunga bunga-festerna.

Populär i Italien

I veckan har premiärministern tillbakavisat alla anklagelser i tv-sända uttalanden. Han hävdar att åklagaren har politiska motiv:

– Jag skulle vara bättre än stålmannen om jag hade klarat av att festa med 24 kvinnor, skrattade han och menade att det var absurt att tro att han skulle behöva betala för sex.

Silvio Berlusconi brukar skämta bort frågor om sina kvinnoaffärer. Uppgifter om att han charmade Tarja Halonen för att få EU:s livsmedelssäkerhetsmyndighet till Italien gjorde finländarna sura, men i hemlandet har Berlusconis popularitet bara ökat i takt med att hans rykte som kvinnokarl växt.

Fram till nu.

”Måste hosta upp”

Bilden som nu målas upp av italienska åklagare visar snarare en gammal gubbe som föraktas av de unga vackra kvinnor han omger sig med. De ser honom som ”en bankomat utan pinkod” och som språngbräda i karriären.

Dokusåpa-tvillingarna Imma och Eleonora De Vivo har ofta festat i Berlusconis villa. I ett avlyssnat samtal som ingår i åklagarens bevisning konstaterar Imma:

– Han är ju närmare döden och så ful. Han måste hosta upp.

Publicerad: