Isak målskytt för Dortmunds A-lag

Slog till efter fem minuter på planen

avAndreas Käck

FOTBOLL

Alexander Isak ryktas bort från Dortmund.

I kväll fick han speltid, i träningsmatchen mot Sportfreunde Lotte.

Då blev han målskytt direkt.

19-årige Alexander Isak har det kämpigt i Dortmund. Den förre AIK-spelaren har inte varit med i A-lagets trupp en enda gång den här säsongen – förrän nu.

När Dortmund på fredagskvällen, mitt under landslagsuppehållet, passade på att spela en träningsmatch mot tredjeligalaget Lotte, fick Isak chansen.

Behövde bara fem minuter

Han inledde visserligen på bänken, men i den 76:e minuten byttes han in – och fem minuter senare blev han målskytt.

Isak var med i hela uppbyggnaden av anfallet; först skarvade han bollen till Shinji Kagawa och när han sedan fick tillbaka den avslutade han i målvaktens högra hörn.

Detta var Isaks första mål i A-laget sedan den 13 juli. Han har dock gjort en del framträdanden för reservlaget, som spelar i fjärdedivisionen. Där gjorde han för så sent som tio dagar sedan ett hattrick i en match mot RW Essen.

Firade AIK:s guld

Förra helgen var Alexander Isak – som ryktas vara aktuell för en utlåning till spanska Real Valladolid– hemma i Stockholm och firade AIK:s SM-guld, och i onsdags fick han stöttande ord av förre lagkamraten Robin Quaison.

– Folk i Sverige är lite för tuffa mot honom. Kom igen: han är bara 19 år, sa Quaison.

I början av september uttalade sig Isak själv om sin situation i Dortmund och det faktum att han nästan uteslutande spelar med reservlaget i fjärdeligan.

– Det är inte den nivån jag ser mig själv på, men jag kan ändå inte klaga, sa han i en exklusiv tv-intervju med Sportbladet.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM