Ryske förbundskaptenens hyllning till Sverige

Stanislav Tjertjesov: ”De är inte som Turkiet...”

avFrida Fagerlund

Det räcker med en poäng för Ryssland för att säkra gruppsegern i Nations League.

Men förbundskaptenen påpekar att Sverige är ett betydligt tuffare motstånd än Turkiet.

– Svenskarna är annorlunda, säger Stanislav Tjertjesov inför mötet.

Inför Sveriges match borta mot Turkiet hade förbundet sålt 15 000 biljetter till det avgörande mötet med Ryssland tre dagar senare.

Friends arena förväntas därmed inte vara utsålt under tisdagskvällen (SvFF siktar på 20 000 åskådare) då grupp 2 i B-divisionen ska avgöras, något som de svenska spelarna ser som negativt.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
Stanislav Tjertjesov

Mötet mellan de båda i Kaliningrad tidigare i höst var fullsatt. Att det inte ser ut att bli så i returen spelar ingen roll, anser förbundskapten Stanislav Tjertjesov.

– Jag tror inte att det spelar någon större roll. Det är fortfarande 24 timmar kvar så det kanske säljs fler, säger Tjertjesov.

Mittfältaren Jurij Gazinskij instämmer i förbundskaptens resonemang:

– Det är alltid trevligt att spela när det är fullsatt, men vi kommer helt enkelt få spela inför den publiken som kommer.

Varnar för Sverige

Däremot höjer Stanislav Tjertjesov ett varningens finger för det svenska laget och säger att det absolut inte kommer bli lika ”enkelt” som mötet med Turkiet senast (2–0).

– Ni såg ju matchen i Kaliningrad, det var hög kvalitet på den, säger Tjertjesov och syftar på 0–0-mötet.

– Svenskarna är annorlunda, de är betydligt mer välorganiserade än Turkiet. Den största skillnaden gentemot Sverige är främst organisationen och att svenskarna är mer stabila. Turkiet är mer individualister och sårbara. Vi förväntar oss verkligen inte att det blir en enkel match.

Mötet mellan Ryssland och Sverige har avspark 20.45 under tisdagskvällen.