Hamrén: Alla utom John är aktuella...

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Förbundskaptenen redan säker: Kommer inte starta

Många blev glada när Erik Hamrén återigen tog ut John Guidetti i landslaget.

Men räkna inte med att 23-åringen får någon längre speltid under kvalsamlingen.

– Alla spelare är aktuella (för att starta) utom John, säger Hamrén.

Erik Hamrén var tveksam till att ta ut John Guidetti till matcherna mot Liechtenstein och Moldavien överhuvudtaget då 23-åringen ännu inte tagit en startplats i Celta Vigo. Men 23-åringen kom med.

De som hoppats att anfallaren ska få starta EM-kvalmatcherna måste dock tänka om.

– Alla är aktuella att spela men jag har sagt att John kanske inte är aktuell att starta i mina tankar – jag ser honom som en väldigt, väldigt spännande joker. Men jag kanske ändrar mig under de här dagarna, säger Hamrén.

Något Guidetti själv var lyckligt ovetandes om när han minuter senare träffade pressen.

Har fått kritik

Förbundskaptenen har fått kritik för att han inte ger unga spelare chansen men Hamrén pekar själv ut svårigheter. En är bristen på träningslandskamper då det landslagsdatum som brukade ligga i augusti numera är helt borttaget.

– Om vi låtit tre-fyra unga killar, som många av er förordar, spela och det blivit de resultat det blev senast – det är inte säkert att det hade blivit det men ponera det– då hade det varit väldigt tungt för dem i fortsättningen. Det handlar om känsla när du ska göra bytena och där har träningsmatcherna väldigt stor betydelse. Om det blir ett sämre resultat där är inte det så avgörande och de blir inte hudflängda. Då har de möjlighet att gå på det igen. Det är svårare att göra i avgörande matcher.

”Aldrig tittat på åldern”

Att någon yngre spelare skulle få chansen för att han är just yngre utesluter också Erik Hamrén.

– Jag har aldrig, varken som klubbtränare eller nu, tittat på åldern. Frågar du mig hur gammal en spelare är har jag väldigt svårt att säga det. Det är inte avgörande utan det är vad du presterar. Det är avgörande för mig. Inte om de kallas U21 – utan vilka jag anser är bäst.

Läs Erik Nivas långintervju med John Guidetti

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.