Hansen: ”Jag kör bättre än någonsin”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Unge svensken utmanar legendaren Petter Solberg

Timmy Hansen.
Foto: Bildbyrån
Timmy Hansen.

För ett år sedan vann Timmy Hansen sitt första VM-lopp.

Nu är han tillbaka i Italien.

För att bli världmsästare i rallycross.

Två deltävlingar återstår av VM 2015 och den 23-årige svensken utmanar Petter Solberg, regerande världsmästare i rallycross och tidigare världsmästare i rally. Nu skiljer det bara 19 poäng.

– Det började gå bra i slutet av förra året, jag tog ett par pallplatser och sedan den här vinsten. Det är ju sådant man längtar efter när man lägger ner allt det hårda arbetet under resten av året säger Timmy Hansen.

– Sedan byggde vi en ny bil under vintern, den var snabbare än den förra men det var ändå svårt under inledningen av säsongen. Det var svårt för mig att hitta rätt med körningen och för teamet att hitta rätt med inställningarna. Nu har vi hittat rätt och jag tycker dessutom att jag kör bättre än någonsin.

Stakt höst

Det har gett honom tre segrar på de fyra senaste VM-deltävlingarna och plötsligt har han chansen att ta en VM-titel.

– Det är helt otroligt. Det kändes som om det var otroligt långt, men det visar att ingenting är omöjligt. Nu har jag chansen att ta VM-titeln och det hänger hela tiden på små, små detaljer. Jag försöker att inte fokusera på det utan fokusera på att ha roligt när jag kör. Jag tror att det bästa för mig är att hålla ner anspänningen och må bra i bilen, säger Hansen som kör för Peugeot.

•Din pappa har 14 EM-titlar. Nu är han din teamchef. Hur kan han hjälpa dig?

– Han är en expert när det gäller hur man ska hantera ett mästerskap och han är väldigt bra att prata med. Han är realistisk och säger hela tiden att man inte ska se för långt fram utan göra jobbet här och nu. Ibland tycker jag väl att han har fel och vill göra någonting på mitt sätt, men ju längre jag håller på så inser jag väl att jag borde ha lyssnat på honom för han hade ju rätt.

•Vad är viktigt den här helgen?

– Ska jag ha en chans måste jag göra två perfekta tävlingar, men det är ingen idé att räkna poäng. Jag ska göra mitt jobb på bästa sett, sedan får vi se om det räcker. Det finns en liten chans och så länge den finns där så kämpar jag.

Publicerad: